. Ma Márk napja van.

Közlekedés - Székesfehérváron a helyi közlekedés anom

Páncsics Ildikó
Nos eljött az idő. A helyi autóbusz közlekedést reformálják. Csak van egy kis hiba! Nem a kedves lakosságnak kellene megmondani, hogy milyen legyen egy korszerű a közlekedni vágyók igényeit kielégítő rendszer, mert olyan nincs. Ugyan is minden autóbusszal közlekedő kedves városi lakótársnak az lenne a leghőbb vágya, hogy mikor fel akar szállni a buszra akkor az ajtaja előtt álljon meg az általa használni kívánt jármű, de ha nem utazik akkor olyan távol közlekedjen, hogy még a motor hangját se hallja. No ez a rendszer nem igazán előállítható. Vannak a közlekedési rendszereket ismerő, tervezésüket annak alapadatait meghatározó kiváló szakemberek, talán rájuk kellene bízni a rendszer kialakítását és az okos informatikai programokkal azokat kimunkálva és tesztelni. Ezt követően a próbaidő alatt az utazóközönség véleménye alapján finomítani a járatok paramétereit. No ez az amit én járható útnak találok. Már nagyon unom ezt a demagóg demokratikus maszlagot. Húzogatják a mézesmadzagot az emberek szája előtt, és azt csinálnak amit a haver cége kitalál és ráfogják, hogy a lakosság ezt kívánta. Úgy sem ellenőrizhető.
2012-03-11 16:34:12
benőke
Néha el kell mennen pestre. Amikor hazajön az ember, akkor rájön, hogy ennek a városnak nem is annyira gáz a közlekedése.. Ami nagyon gáz: a városi utak burkolatának minősége. A forgalom figyelése helyett a kátyúkra és a tökf@szán beállított aknafedelekre, víznyelőkre stb kell koncentrálni. A most folyó csatornázási munkák miatt még pár km út tönkremegy. Nagyon nem jó, amit csinálnak. de majd jön a kopaszodó hárítóember, és ráfogja valami nemlétező víznyomócsőre... (miközben a tömörítés sem az igazi). Majd leaszfaltozzák, úgy ahogy van, és máris lesz még egy csomó km szar út...
2011-11-19 21:47:02
Páncsics Ildikó
Városunkban már egyre nehezebb közlekedni. Jó lenne, ha a helyi buszvonalakat felülvizsgálnák. Megteremtve az átszállás lehetőségét, valamint az egy órán belüli, azonos útvonalon közlekedő járatok időbeni elosztását. Talán megoldódna az iskolába és munkába járás is autóbusszal. Nem kellene hosszú perceket várni a frekventált csomópontok közlekedési lámpáinál az autók motorjait járatva várakozni, fogyasztani a drága üzemanyagot és természetesen nem elhanyagolhatóan szennyezni a város amúgy sem tiszta levegőjét!
2011-10-30 08:49:07

Hozzászólás

Hozzászóláshoz kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>