. Ma Gedeon napja van.
100 milliós óvoda beruházás Székesfehérváron
2015-01-12 19:41:38
100 milliós óvoda beruházás Székesfehérváron

100 milliós óvoda beruházás Székesfehérváron

Hétfőn került hivatalosan is átadásra a felújított, kibővített, átalakított Szárazréti Óvoda. Az óvoda felújításának és bővítésének kivitelezési munkálatait 2014. május 16-án kezdte meg a Fehérép Kft. A meglévő épületrész felújítása 2014. szeptember 12-én lezárult, így az óvodás gyermekek szeptember 15-én újra birtokba vehették a Szárazréti Óvoda épületét. Az óvoda épületében, annak bővítésével kialakított közösségi tér kivitelezése, a műszaki átadás-átvétellel 2014. november 5-én zárult.

A beruházás során megvalósult az óvodaépület külső felújítása, a homlokzat és a lapostető hőszigetelése, majd nyeregtetővel való lefedése. Felújításra kerültek az épület gépészeti elemei és belső festési munkákra is sor került. Az óvodaépület közösségi térrel bővült a déli homlokzat irányában. A közösségi térben egy nagyobb közösségi helyiség, logopédiai szoba, valamint kiszolgáló helyiségek kerültek kialakításra.

Az önkormányzat saját intézményének, A Szabadművelődés Házának használatába adta az óvodai közösségi teret annak érdekében, hogy a közösségszervező feladatokat ellátó, abban jelentős tapasztalatokkal rendelkező szervezet közösségi élettel töltse meg a bővítményt. A kiemelt projekt részeként A Szabadművelődés Háza, mint konzorciumi tag által nagy sikerrel megvalósított, a szárazréti lakosoknak szervezett közösségfejlesztő, ún. „soft” tevékenységek a beruházás megvalósítását követően is folytatódnak.

A projektelem Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata beruházásában valósult meg a „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című, KDOP-3.1.1/D2-13-k2-2013-0004 jelű, 1.199.178.708 Ft támogatást elnyert kiemelt projekt részeként. A beruházás összege bruttó 101.775.852 Ft volt. A fejlesztés összegét teljes mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam biztosította.

A sajtótájékoztató keretében vidám zenés-táncos műsort adtak a Szárazréti Óvodába járó gyermekek, majd dr. Cser-Palkovics András polgármester méltatta a város-rehabilitációs projektet. Kiemelte: a Feketehegy-Szárazréten élők hosszú évek óta vártak a projekt megvalósítására, így mindig nagy örömöt jelent, ha az egyes részeredményeket, a folyamatosan elkészülő beruházásokat átadhatják a közösség számára. A Szárazréti Óvoda külső-belső felújítása, a tornateremmel és közösségi térrel történő bővítése az egyik legfontosabb programelem volt, és ma már a XXI. századnak megfelelő körülmények vannak az intézményben. A polgármester szavai szerint a város-rehabilitációs projekt mintaberuházás, hiszen programszerűen, egy egész városrészt érintően zajlik, így magasabb életminőséget biztosít a lakók és a közösség számára. Székesfehérvár polgármestere köszönetét fejezte ki a kivitelező Fehérép Kft-nek, hogy városi cégként nagy elkötelezettséggel valósította meg a munkákat. Dr. Cser-Palkovics András bízik abban, hogy a következő években több hasonló nagyberuházásra kerül sor az egyes városrészekben.

Feketehegy-Szárazrétnek szüksége volt az óvoda felújítására éppúgy, mint a projekt többi elemére. Az intézményben és annak környékén megvalósult, korszerű fejlesztések a jelennek és a jövőnek egyaránt szólnak, nemcsak tűzoltás-szerűen dolgoztak a kivitelezők. – hangsúlyozta Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője. Hozzátette: valamennyi városrészben fontos szerepet játszanak a saját intézmények. A Szárazréti Óvodában kialakított torna- és rendezvényterem alkalmas lesz arra, hogy itt különböző gyermekprogramokat tartsanak, az intézmény mellett kialakított, növények sokaságával beültetett játszó- és szabadidőpark pedig kiválóan illeszkedik az óvodához.

 

Utoljára frissítve: 2015-01-12 20:18:47

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>