. Ma Márk napja van.
A bódító halál nyomában Székesfehérváron
2013-07-18 23:18:15
A bódító halál nyomában Székesfehérváron

A bódító halál nyomában Székesfehérváron

Az elmúlt időszakban alaposan felkavarta a közvéleményt két Fejér megyei fiatal halála, melyet egy új összetételű kábítószerrel hoztak összefüggésbe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A megyeszékhelyen június 9-én hajnalban egy 18 éves helyi, másnap Csákváron egy 28 éves férfi hunyt el feltehetően azért, mert ismeretlen összetételű kábítószert fogyasztottak. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ezt követően néhány nap alatt további 12 olyan személyt kutatott fel, akik az elhunytakkal közel azonos tünetekre panaszkodva fordultak orvoshoz valamennyien kábítószer fogyasztók. Ők megúszták, szerencséjük volt, de vajon hányan lehetnek még, akikről nem tudunk, s mi vezetett idáig? Aztán őrizetbe vételek is történtek, de a bíróság nem rendelt el házi őrizetet vagy előzetes letartóztatást egyik őrizetes esetében sem. A rendőrség intenzíven nyomoz, s mint a drogos ügyekben általában szokás bizonyára úgynevezett operatív eszközöket is bevetnek.

 

Egy eddig nálunk ismeretlen szer terjed, amire szakemberek gyakran hivatkoznak napjainkban (para-metil-4-metilaminorex vegyületet tartalmazó), vagy egészen más? Netán több minden más? A teljes igazságot aligha fogjuk magunk kideríteni, de talán közelebb juthatunk hozzá, miután egy életszerűnek tűnő, ugyanakkor döbbenetes történethalmaz mozaikdarabkái kezdenek összeállni egy névtelenséget kérő, ám saját magát több oldalról is jól értesültnek mondó székesfehérvári olvasónk jóvoltából.

 

Informátorunk nem vádol személyeket, nem dobálózik nevekkel, bár állítása szerint tudna, de nem ez a célja, hanem az, hogy az illetékesek végre vegyék komolyan a drogos problémákat, ne csak akkor lépjenek valamit, amikor már nagy a baj, amikor emberéletet követelnek a szerek.

 

Mint mondta, sok olyan információ birtokában van, melyeket már a hatóságokkal is közölt hónapokkal ezelőtt.

 

- Tudomásom szerint az egyik elhunyt férfi édesapja hallucinogén szerekkel hozható összefüggésbe, és lehet, hogy ő maga is hozzájárult a saját fia halálához - mondta jól informáltnak tűnő olvasónk. - Egy, a Palotavároshoz közeli vendéglátóipari egységben minimálbéren dolgozók veszélyes anyagokat is szállítanak, nemcsak amit igazán kellene. - Ha nem akarsz drogozni, majd szórakozás közben megkínálnak, s észre sem veszed hogy mi került a vodkádba! Székesfehérvár országosan is erősen fertőzött terület lett a kábítószer szempontjából - véli informátorunk, de állítja, hasonlóan érintett település még a közelben Mór is. - Nem csak a vendéglátóhelyeken, hanem a benzinkutakon, sőt egyes helyi, környékbeli egészségügyi intézményekben, is felütötte a fejét ez a probléma - mondja. Különböző gyógyszerekkel, fecskendőkkel, tűkkel üzletelve egyes betegekkel foglalkozó dolgozók is komoly cserekereskedelmet folytatnak, vagy csak újabb tetoválásra gyűjtenek egy kis "aprót", és nem ritka az sem, hogy maguk is bódult állapotban töltik a munkaidejük nagy részét... A rendőrség és elsősorban a körzeti megbízottak sok drogfogyasztóról és drogterjesztőről tudnak, rengeteg jelentést küldenek az illetékes vezetőknek - zárja mondandóját olvasónk.

 

Az elmúlt napokban többször beszéltünk vele a témáról, egy héten belül kétszer is jelezte: tájékoztatta rendőrségi kapcsolatát "anyagátvételekről". Időpont, helyszín, gépkocsi színe, márkája, a résztvevők személyleírása, esetenként neve (!) - alapinformációk a nyomozóknak. Akik bizonyára mindent megtesznek a maguk eszközeivel, hogy elkapják a dílereket. Aztán jöhet a zárka, az előzetes, a vádemelés, a bíróság... Jönnie kell minél előbb, hogy ne legyen több áldozat!

 

MB

Utoljára frissítve: 2013-07-18 23:33:02

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>