. Ma Ivó, Milán napja van.
A Velencei-tónál kampányolt a MÁV
2012-06-29 18:09:45
A Velencei-tónál kampányolt a MÁV

A Velencei-tónál kampányolt a MÁV

Sokan az érkező vonattól sem riadnak vissza, a tilos jelzés ellenére, körültekintés nélkül kelnek át a síneken. A MÁV balesetmegelőzési kampányával a Velencei-tó környékén hangsúlyozta: fontos szabályosan áthaladni a vasúti átjárókon.

 

A nemzeti vasúttársaság a rendőrséggel közösen június 7-én országszerte 27 helyszínen végzett ellenőrzéseket, illetve kampányolt a balestek megelőzéséért. A MÁV és a rendőrség idén nyáron heti rendszerességgel, péntekenként Vasútbiztonsági Roadshow keretében más-más helyszíneken hívja fel a figyelmet a biztonságos vasúti átkelés szabályaira.

 

Június 8-án a Balaton déli partján és Eplényben, június 15-én a Balaton északi partján tartottunk ellenőrzéseket illetve végeztek figyelemfelhívást.

 

Június 29-én a Velencei-tó környékén tudatosították a vasúti átjárókat használók között, hogy rendkívül veszélyes, ha a KRESZ szabályokat megszegik. Az előírások ugyanis megkövetelik, hogy csak a kijelölt átjárókat használják, és fokozott óvatossággal közelítsék meg azokat.

 

Három helyszínen, Agárdon, Gárdonyban, illetve Velencén egy-egy vasúti átjáróban hívták fel a MÁV szakemberei a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársaival közösen a közlekedők figyelmét a biztonságos átkelésre, illetve baleset-megelőzési szóróanyagokat is osztottak.

 

Fejér megyében 2010-ben egy halálos, 2011-ben egy könnyű és egy súlyos kimenetelű vasúti közlekedési baleset történt. Idén az elmúlt hétvégén történt az első vasúti baleset, az azonban halálos kimenetelű volt.

 

Június 24-én Alapnál egy 77 éves férfi és 72 éves felesége vesztette életét, miután Suzuki Swift gépkocsijukkal az eddigi adatok alapján a tilos jelzés ellenére behajtottak a vasúti átjáróba.

 

Évente 40 súlyos baleset történik ország szerte közút-vasút szintbeli kereszteződésekben. Ezek közül 20 esetben a sérült soha többé nem tért haza családjához. Csak az elmúlt három hétben hat olyan halálos és négy súlyos sérüléses baleset történt, ami nagyobb körültekintéssel, a szabályok betartásával és a biztonsági berendezések jelzéseinek figyelembevételével megelőzhető lett volna. A MÁV és a rendőrség nagy erőfeszítéseket tesz, hogy közös akciókkal felhívja a figyelmet arra: egy baleset is sok, hiszen odafigyeléssel minden vasútátjárós baleset megelőzhető.

 

Az eddigi fókuszált ellenőrzések során több esetben a rendőri jelenlét sem volt visszatartó: voltak fiatalok, akik a sínek között bicikliztek, mások körültekintés nélkül, vagy épp az érkező vonat előtt, a tilos jelzést figyelmen kívül hagyva keltek át az útátjárón.

További híreink
Elhunyt a legendás magyar színésznő
85 éves korában vasárnap elhunyt Vass Éva kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész – közölte a szinhaz.org színházi portál.
2019-05-13 10:48:06, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Ketten is megsérültek egy tűzben Szegeden
Szombat délelőtt kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül hatvannégy négyzetméteres faház Kiskundorozsmán, a Gyömbér utcában.
2018-12-01 17:19:39, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Emléktábla Kocsis Zoltán tiszteletére
Emléktáblát avattak Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester tiszteletére Budapest XIII. kerületében október 1-jén, a zene világnapján.
2018-10-04 13:13:45, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány napja Kövér László, az Országgyűlés elnöke mondott ijesztő beszédet egy bírósági ünnepségen. Annak járt...
Bővebben >>