. Ma Klaudia napja van.
A Velencei-tónál kampányolt a MÁV
2012-06-29 18:09:45
A Velencei-tónál kampányolt a MÁV

A Velencei-tónál kampányolt a MÁV

Sokan az érkező vonattól sem riadnak vissza, a tilos jelzés ellenére, körültekintés nélkül kelnek át a síneken. A MÁV balesetmegelőzési kampányával a Velencei-tó környékén hangsúlyozta: fontos szabályosan áthaladni a vasúti átjárókon.

 

A nemzeti vasúttársaság a rendőrséggel közösen június 7-én országszerte 27 helyszínen végzett ellenőrzéseket, illetve kampányolt a balestek megelőzéséért. A MÁV és a rendőrség idén nyáron heti rendszerességgel, péntekenként Vasútbiztonsági Roadshow keretében más-más helyszíneken hívja fel a figyelmet a biztonságos vasúti átkelés szabályaira.

 

Június 8-án a Balaton déli partján és Eplényben, június 15-én a Balaton északi partján tartottunk ellenőrzéseket illetve végeztek figyelemfelhívást.

 

Június 29-én a Velencei-tó környékén tudatosították a vasúti átjárókat használók között, hogy rendkívül veszélyes, ha a KRESZ szabályokat megszegik. Az előírások ugyanis megkövetelik, hogy csak a kijelölt átjárókat használják, és fokozott óvatossággal közelítsék meg azokat.

 

Három helyszínen, Agárdon, Gárdonyban, illetve Velencén egy-egy vasúti átjáróban hívták fel a MÁV szakemberei a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársaival közösen a közlekedők figyelmét a biztonságos átkelésre, illetve baleset-megelőzési szóróanyagokat is osztottak.

 

Fejér megyében 2010-ben egy halálos, 2011-ben egy könnyű és egy súlyos kimenetelű vasúti közlekedési baleset történt. Idén az elmúlt hétvégén történt az első vasúti baleset, az azonban halálos kimenetelű volt.

 

Június 24-én Alapnál egy 77 éves férfi és 72 éves felesége vesztette életét, miután Suzuki Swift gépkocsijukkal az eddigi adatok alapján a tilos jelzés ellenére behajtottak a vasúti átjáróba.

 

Évente 40 súlyos baleset történik ország szerte közút-vasút szintbeli kereszteződésekben. Ezek közül 20 esetben a sérült soha többé nem tért haza családjához. Csak az elmúlt három hétben hat olyan halálos és négy súlyos sérüléses baleset történt, ami nagyobb körültekintéssel, a szabályok betartásával és a biztonsági berendezések jelzéseinek figyelembevételével megelőzhető lett volna. A MÁV és a rendőrség nagy erőfeszítéseket tesz, hogy közös akciókkal felhívja a figyelmet arra: egy baleset is sok, hiszen odafigyeléssel minden vasútátjárós baleset megelőzhető.

 

Az eddigi fókuszált ellenőrzések során több esetben a rendőri jelenlét sem volt visszatartó: voltak fiatalok, akik a sínek között bicikliztek, mások körültekintés nélkül, vagy épp az érkező vonat előtt, a tilos jelzést figyelmen kívül hagyva keltek át az útátjárón.

További híreink
Ketten is megsérültek egy tűzben Szegeden
Szombat délelőtt kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül hatvannégy négyzetméteres faház Kiskundorozsmán, a Gyömbér utcában.
2018-12-01 17:19:39, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Emléktábla Kocsis Zoltán tiszteletére
Emléktáblát avattak Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester tiszteletére Budapest XIII. kerületében október 1-jén, a zene világnapján.
2018-10-04 13:13:45, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Nick Cave: Egy démoni intellektus a Sportarénában
Az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb hatású és legtalálékonyabb alternatív rock zenekara, a Nick Cave & The Bad Seeds 2018-ban visszatér Budapestre, hogy június 21-én a S...
2018-06-09 12:00:10, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Orosvári Zsolt hétfőn a Facebook-oldalán kért segítséget, mert a két kórház egyáltalán nem reagált a megkeresé...
Bővebben >>