. Ma Izabella napja van.
Egy hétköznapi eszköz, amely nagyobb figyelmet érdemelne: a router
2020-06-21 13:11:11
Egy hétköznapi eszköz, amely nagyobb figyelmet érdemelne:  a router

Egy hétköznapi eszköz, amely nagyobb figyelmet érdemelne: a router

Azonban nem csak a kapcsolat megosztására képes az eszközök között, hanem az internethálózatra történő csatlakozást is elvégzi Ön helyett, valamint tűzfalként is működhet, azaz a kívülről érkező fenyegetéseknek is ellenáll. 
 
A router előnyei és jellegzetességei
 
Az újabb típusú eszközöknél az internetre csatlakoztatott gépek között az adatforgalmat ütemezi, azaz egyik eszközön sem lesz használhatatlan az internet annak ellenére, hogy valaki magasabb adatforgalmat használ mondjuk egy letöltéshez. Mindemellett a router képes a dinamikus priorizálásra, azaz a fontosabb kéréseket előtérbe helyezi, mint a kevésbé fontosakat.
 
A routerek többsége UTP csatlakozóval ellátott, ez alapján azonban nem képes megmondani a vezetékes átviteli sebesség jellemzőit, ezért fontos, hogy ismerje képességeit, és egy olyan eszközt válasszon, ami igazodik szükségleteihez.
 
A router fogyasztás tekintetében kifejezetten gazdaságos, azonban azt sem szabad elfelejtenie, hogy ettől függetlenül legtöbb esetben egész nap be van kapcsolva. Így egy évre lebontva azért megmutatkozik a villanyszámlán. Ma már vannak olyan típusok, amelyek kifejezetten extra energiatakarékos funkciókkal vannak ellátva. Ennek tükrében a készülék képes lekapcsolni azokat a vezetékes portokat, amelyek végén nincsen eszköz vagy csak egy kikapcsolt állapotban lévő PC van.
 
Vannak, amelyek kikapcsoló gombbal is rendelkeznek, valamint időzítésre is képesek, azaz az olyan időszakokban, amikor általában alszik, vagy amikor elmegy otthonról, akkor kikapcsol magától, majd a megadott időpontban bekapcsol a készülék. 
 
Az antennák és a jelsugárzás
 
Amennyiben Ön is szeretne önfeledten internetezni egyszerre akár több eszközön is, de szeretné megóvni környezetét a felesleges terheléstől, akkor nézzen körül a BestMarktnál kapható routerek között. Otthoni felhasználásra való készülékek belső vagy külső antennával felszereltek is lehetnek. A külső antenna esetében beszélhetünk továbbá fix és cserélhető antennás routerekről.
 
Gyárilag általában körsugárzó antennákkal látják el a készüléket, amely a sík tér minden irányába képes a jelet továbbítani, ráadásul azonos intenzitással. Otthonában, valamint kisebb irodákban tökéletes választás lehet. Abban az esetben, ha ez nem megfelelő Önnek, akkor válogathat a cserélhető antennás készülékek között, amelyeket igényei szerint tud a későbbiekben beállítani.
További híreink
Osztálykirándulás helyett perre mennek a pécsi gimnazisták
A Velencei-tóhoz mentek volna osztálykirándulásra a pécsi Széchenyi István Gimnázium tizedikes diákjai, ám a vírus miatt ez elmaradt. Szerették volna visszakérni az osztá...
2020-07-08 17:54:26, Hírek, Színes Bővebben
Zsinagógában került hálatáblára Orbán Viktor neve
Olvasom, hogy zsinagógába került Orbán Viktor neve. Történt ugyanis, hogy június 30-án új zsinagógát, vagyis „nagyimatermet” avatott a Kecskeméti Zsidó Hitközség. Az új i...
2020-07-07 18:02:04, Hírek, Színes Bővebben
615 milliót adott a kormány a ciszterci rend siófoki apartmanházára
Átadták a ciszterci rend Szent Bernadett családi apartmanházát Siófokon, amely a kormány 615 millió forintos támogatásával épült meg – írta a 24.hu.
2020-07-07 18:00:56, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Csütörtöki ülésén döntött a Költségvetési Bizottság a 2021-es költségvetéshez benyújtott utolsó körös javaslat...
Bővebben >>