. Ma Márk napja van.
Elhunyt Floch Tamás
2014-03-28 17:37:23
Elhunyt Floch Tamás

Elhunyt Floch Tamás

Szomorú kötelességének eleget téve adja hírül Székesfehérvár Önkormányzata, hogy 71 éves korában szerdán elhunyt Floch Tamás egykori önkormányzati képviselő, bizottsági elnök, akire várospolitikusi munkája mellett az Alba Volán meghatározó munkatársaként, korábbi személyszállítási vezérigazgató-helyetteseként is emlékezhetünk.

 

 

 

 

 

 

 

Floch Tamás 1943-ban született Sződön. Hivatásául a műszaki pályát választotta, gépészmérnöki és gépipari gazdasági mérnöki végzettséget szervezett. Szakmai pályafutását a SZIM Székesfehérvári Köszörűgépgyárban kezdte, majd a Budapesti Műszaki Egyetem elvégzésével egy időben került az Alba Volánhoz ipari üzemvezetőként, értékelemzőként. Elkötelezett szakemberként mintegy három évtizeden át segítette különböző beosztásokban -többek között személyszállítási vezérigazgató-helyetteseként is - a közlekedési vállalat munkáját.

Több éven keresztül volt a KDNP városi elnöke. 1994-ben lett önkormányzati képviselő, a székesfehérvári közgyűlésben 1994 és 1998 között a Vagyonhasznosítási és Vállalkozási Bizottság elnökeként, a Lakás-, Helyiség- és Telekgazdálkodási Bizottság tagjaként, majd 2002 és 2006 között a Környezetvédelmi Bizottság alelnökeként, valamint az Oktatási Bizottság tagjaként segítette az Önkormányzat munkáját.

A szakmai és a közösségi munkában már önkormányzati képviselősége előtt is számos tapasztalatot szerzett. Különösen érdeklődött az értékelemzés iránt, az 1970-es években tevékenyen részt vett az értékelemzés hazai meghonosításában. Több országos verseny győztese volt, majd később vizsgáztatóként, zsűritagként tevékenykedett. Színes személyiségéhez a sport is hozzátartozott. Köztudottan nagy kedvelője volt a tenisznek és a vitorlázásnak, másik szenvedélye pedig a vadászat volt. A Székesfehérvár ’97 Tenisz Klub és a Volán Sólyom Vadásztársaság esetében elnökként is segítette a szervezetek működését.

Elveihez és értékrendjéhez ragaszkodó, halk szavú, a szakmai érveket szem előtt tartó személyiség volt. A munkájából, valamint közéleti tisztségéből adódó feladatoknak mindig legjobb tudása szerint tett eleget. Örömmel vállalt fel minden megoldásra váró ügyet, és képviselői munkája közben sem feledkezett meg soha egyéb szakmai kötelezettségeiről, valamint az általa felvállalt társadalmi feladatokról.

Floch Tamást Székesfehérvár Önkormányzata saját halottjának tekinti.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében:

dr. Cser-Palkovics András

polgármester

 

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>