. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Erősítettek a kukások Székesfehérváron
2015-01-16 20:16:43
Erősítettek a kukások Székesfehérváron

Erősítettek a kukások Székesfehérváron

Mintegy félmilliárd forintot nyert Székesfehérvár Önkormányzata a Depónia Kft-vel közösen benyújtott pályázaton a város hulladékgazdálkodásának fejlesztésére.


 

A Környezet és Energia Operatív Program keretében KEOP-1.1.1/C/13 számmal projekt felhívás jelent meg „Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek eszközparkjának fejlesztése, informatikai korszerűsítése” címmel. Székesfehérvár Önkormányzata még másfél évvel ezelőtt nyújtotta be a „Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer fejlesztése Székesfehérváron” nevet viselő pályázatát, és decemberben értesült a pozitív elbírálásról.

 

„Nagy öröm, hogy a héten már a második sikeres pályázatról adhatunk hírt. A közvilágítás korszerűsítése mellett most megkezdődhet a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban használt eszközpark fejlesztése is. Az önkormányzat nettó 447 millió forintot nyert a 95 százalékos támogatási intenzitással bíró pályázaton, amit 23,5 millió forinttal kell kiegészítenünk.” – jelentette be a sajtótájékoztatón Székesfehérvár polgármestere. „ Ez azt jelenti, hogy hét új kukásautót és mintegy 15 ezer kukát szerezhetünk be, amelyek a szelektív hulladékgyűjtést is szolgálják majd.” Dr. Cser-Palkovics András hozzátette, a közbeszerzési eljárás megindításáról a pénteki közgyűlés dönt majd, hiszen nyáron az eszközbeszerzésnek meg kell történnie, és el kell számolni a támogatási összeg felhasználásról is.

 

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a megújuló eszközparkkal az önkormányzat cége stabil és XXI. századi szolgáltatást tud nyújtani. „Nem sokszor gondolunk bele, amikor levisszük a szemetet, hogy milyen munka is áll ennek összegyűjtése, hasznosítása mögött.” Arról is beszélt, hogy mindent el kell követnünk azért, hogy kevesebb hulladékot termeljünk, ügyelve a szelektív gyűjtésre. „Ha ebben Mi, fehérváriak partnerek leszünk, és az életünk része lesz ez a fajta gondolkodás, akkor válhat a szolgáltatás is igazán XXI. századivá.” – tette hozzá Vargha Tamás.

 

„Még soha nem volt ekkora fejlesztés a Depónia életében!” – hívta fel a figyelmet Steigerwald Tibor, a Depónia Kft. ügyvezető igazgatója. „A hét kukásautó érkezése azért is nagy dolog, mert az új járműveket Fehérvár területén kell használni. Jövőre ilyenkor a városban csak új kukásautók dolgoznak majd.” Steigerwald Tibor azt is kiemelte, hogy lehetőség nyílik majd a családi házak esetében egy második kuka beállítására díjmentesen. Az egyik kukába az ún. „nedves”, azaz biológiailag lebomló hulladékot kell majd gyűjteni, a másik kukába pedig a válogatható és hasznosítható anyagok kerülhetnek. A cél az, hogy két kuka legyen minden háztartásban, aminek köszönhetően csökken majd az illegális hulladék mennyisége is.

 

A szakember hozzátette, lehetőség nyílik a rendszer keretében a gyűjtőjárat optimalizálásra irányuló informatikai fejlesztésre, amely igazodik a már meglévő „chipes” rendszerhez. A támogatási keretösszegből jut majd szemléletformáló tevékenységre is, amely segítséget nyújt a lakosságnak a modern „szemetelés” megismeréséhez.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>