. Ma Emma napja van.
Felvonulás volt Székesfehérváron
2014-05-02 11:41:19
Felvonulás volt Székesfehérváron

Felvonulás volt Székesfehérváron

Közel másfélezer sportoló felvonulásával indult, majd a Regionális Atlétikai Központ sportos átadásával nyílt meg az idei Fehérvári Sportmajális a Bregyó-közben. A külső futópályákat sportolók és amatőrök közös futással avatták fel. Sokan voltak kíváncsiak atlétikai központ fedett csarnokára, szakmai vezetéssel folyamatosan indultak a csoportok.

 

 

Fotó: ÖKK

 

 

 

 

 

 

Az időjárás idén is nagyon kegyes volt Székesfehérvárhoz május elsején. Senkinek nem volt oka panaszra. A változatos időjárás és a szórakoztató, sportos programok mindenkinek kedveztek. Több ezer látogató volt folyamatosan a Bregyó-köz területén, ahol a görhoki-pályától, a Streetball majálison keresztül a sportegyesületek bemutatóján át a színpadig mindenhol várták a fehérváriakat. Akik a Belváros irányából érkeztek, azok a Csónakázó-tó mellett megtapasztalhatták a klasszikus majálishangulatot, és megtekinthették a kirakodóvásárt.

 

A hagyományoknak megfelelően idén is a fehérvári sportegyesületek, klubok felvonulásával indult a nap. Közel 1500 sportoló sétált, görkorcsolyázott, vagy kerekezett a Palotai útról a Mészöly Géza utca és a Liget sor  érintésével a Bregyó-közbe. Miután mindenki megérkezett, elkezdődött a Sportmajális ünnepi megnyitója, amelynek keretében adták át a nagyközönség számára a Regionális Atlétikai Központot.

 

Székesfehérvár legújabb és országosan is egyedülálló sportközpontját a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft., illetve a helyi cégekből alakult ALBA Atlétika Konzorcium építette. Az épület mintegy 4000 négyzetméteren terül el Székesfehérváron a Bregyó Sportcentrum területén. A földszinten kapott helyet a 700 négyzetméteres gyakorló csarnok, a konditerem, és itt található a távolugró gödörrel ellátott, 140 méteres, 8 pályás futófolyosó is. Az emeleten alakították ki a sportolók, a szakosztályvezetés és a versenyrendezés helyiségeit, melyekből a pálya teljes területére rá lehet látni. A 6 öltöző mindegyikéhez tartozik fürdő és két toalett. A versenyzők által használt öltözők mellett regenerálódást szolgáló masszírozó helység és pihenőtér is helyet kapott a létesítményben, az épület előterét pedig úgy tervezték, hogy az alkalmas legyen éremátadók és különböző összejövetelek befogadására. A külső 400 méteres futópálya mellett a centrum körüli, több mint 600 méteres futópályát is a Városgondnokság munkatársai építették. A létesítmény nem csak a versenysportot szolgálja, hanem az ARAK atlétái mellett a szabadidősport előtt is nyitva áll.

 

Az átadási ünnepséget az Albatrosz Repülő Egyesület ejtőernyős bemutatója tette még különlegesebbé.  A Sportmajális résztvevői öt ejtőernyős, Papp Sándor, Mészárovics György, Mórocz Béla, Nagy Attila és Pula József produkcióját csodálhatták meg.  Papp Sándor magyar zászlóval, míg Pula József a futás rajtoltatásához szükséges légkürttel landolt, három társukkal együtt, a pálya füves területén.

 

Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében kiemelte, a több mint ezer felvonuló fiatal sportoló látványa is azt mutatja, érdemes támogatni a sportot a városban. „Fontos, hogy a diákok jó körülmények között sportolhassanak, és a jövőben is Székesfehérváron versenyezzenek.  A Regionális Atlétikai Központ átadásával az atléták igazi otthonra leltek, és az a legnagyszerűbb,hogy ez a létesítmény a szabadidő-, az utánpótlás-, a diák- és az élsportot egyszerre szolgálja mától.” – tette hozzá Székesfehérvár polgármestere.

Az ünnepségen részt vett Miklósa Erika világhírű operaénekes, valamint Monspart Sarolta, a Magyar Olimpiai Bizottság szabadidősportért felelős alelnöke, egykori tájfutó világbajnok is. Miklósa Erika, aki az ARAK igazolt atlétája, örömét fejezte ki, hogy a sport és az atlétika ilyen nagy megbecsülésnek örvend Székesfehérváron. Hozzátette azt is, a versenyzőknek és a jövő nagy reménységei számára is fontos, hogy megfelelő körülmények között készüljenek. Monspart Sarolta röviden szólt arról, hogyan tudjuk megteremteni a napi energiaegyensúlyt, amely az egészséges életmód alapja. Kiemelte, hogy nagyon nagy értéke  Székesfehérvárnak, hogy ilyen sokan űznek szabadidő-, utánpótlás-, és versenysportokat, és az is, hogy közel 300 egyesület működik a városban.

 

A pálya megnyitása alkalmából a sportegyesületek tagjai közös futással avatták fel a Regionális Atlétikai Központot, az első kör Bozai István városgondnok és Hirt Károly, az Alba Regia Atlétikai Klub elnökének kürtszavára rajtolt el. A futók között volt Székesfehérvár polgármestere és Miklósa Erika is.

 

A futást követően a nagyszínpadon testébresztő mozgással folytatódott a nap a Chili Salsa latin ritmusainak köszönhetően. A programot Fly Fitness bemutató, majd a Kid Dance show tánc produkciója követte. A Sportmajális idén is a közösségteremtést szolgálta, miközben a család minden tagja számára aktív kikapcsolódási lehetőséget és rengeteg élményt kínáltak a szervezők, hiszen a sportágak tucatjaival találkozhattak, ismerkedhettek meg a kilátogatók. A fehérvári nagy múltú, ismert sportklubok ugyanúgy bemutatkoztak, mint ahogy a legújabb sportegyesületek is, miközben a közönségnek a legkülönbözőbb sportokat volt alkalma kipróbálni. A Csónakázó-tó partján a kirakodóvásár mellett gyermekfoglalkoztatók várták a legkisebbeket, és idén is jelentkezett a Táborbörze, ahol a közelgő nyári szünetre gyűjthettek információkat a családok a táborozási lehetőségekről.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>