. Ma Auguszta napja van.
Focikupa a legendás UEFA-szereplés jegyében
2014-11-09 18:42:29
Focikupa a legendás UEFA-szereplés jegyében

Focikupa a legendás UEFA-szereplés jegyében

Az év utolsó napjaiban tizenötödik alkalommal szervezi meg idén a Videoton FCF Baráti Kör a hagyományos kispályás labdarúgó kupát. Újdonság, hogy ebben az évben a 30 évvel ezelőtti legendát teremtő UEFA-szereplésre is méltó módon, meglepetéssel emlékeznek. Ma a szervezők nagyszabású terveikről és a kupa versenykiírásáról tartottak sajtótájékoztatót.

 

 

 

 

 

 

Kupeczik Krisztián, a Videoton Baráti Kör Egyesület (VBKE) elnöke őszinte örömét fejezte ki, hogy már 15. alkalommal sikerül megszervezni azt a kispályás labdarúgó kupát, ami a város népszerű sporteseményévé vált az év legutolsó napjainak zárásaként. Juhász László főszervező, a VBKE képviseletében tájékoztatta a sajtó munkatársait szervezésük eddigi eredményéről. November 28-ig lehet nevezni, illetve mindaddig, amíg a 32-es tervezett csapatlétszámot el nem érik. Ebben az évben is ragaszkodnak a tavaly elkezdett és jól bevált gyakorlathoz, hogy külföldi, illetve külhoni csapatokat is várnak.

 

Igazi szenzációnak számít, hogy az idei kupát a 30 évvel ezelőtti UEFA-siker emlékének szentelik. Ennek érdekében tárgyalásokat folytatnak az egykori ellenfelekkel, a szervezőknek ugyanis az a nagyszabású tervük, hogy az akkori „Videotonos öregfiúk” ellen kiállítanak egy nemzetközi vegyes csapatot azokból a játékosokból, akikkel egykori szenzációs menetelésük alkalmával játszottak. Juhász László más közönségcsalogató kezdeményezésükről is beszámolt: szintén tárgyalások zajlanak a színész-, illetve a TV2-válogatottal.

A focikupa csoportmérkőzéseinek időpontja: december 27-29., a helyosztókat és a döntőket december 30-án játsszák a Videoton Oktatási Központ csarnokában. A szervezők bíznak abban, hogy kellő jelentkező esetén igény lesz az idén is az öregfiúk torna megszervezésére, illetve Juhász László beszámolt arról, hogy felvállalva az egészséges életmód népszerűsítését, nyitnak más sportágak felé. Ugyancsak újdonság és erősíti az egészségfejlesztést, hogy a szurkolók a helyszínen részt vehetnek különböző egészségügyi szűrővizsgálatokon.

A sajtótájékoztatón jelen volt Burcsa Győző, a Videoton FC klubigazgatója, aki elmondta, hogy azért vállalt védnöki feladatot a tornán, mert életét meghatározó élmény volt a Videoton 1984-es UEFA-szereplése, ezért amikor ez siker a kupa kapcsán szóba került, nem tudott nemet mondani.

Bíró Éva, a torna névadó szponzora, a Masterplast képviseletében mindenkit arra buzdított, hogy menjen szurkolni a csapatoknak, mert évek óta azt tapasztalta, kiváló hangulatban zajlanak ezek a mérkőzések. Cége hagyományosan segíti ezeket a kupákat, kiemelten támogatják a tömegsportot és a fiatalokat.

Utoljára frissítve: 2014-11-09 18:44:38

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori...
Bővebben >>