. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Helyezd a hangsúlyt a megelőzésre!
2020-01-20 16:25:14
Helyezd a hangsúlyt a megelőzésre!

Helyezd a hangsúlyt a megelőzésre!

Hogy mi a legmegdöbbentőbb bennük? Az, hogy ezek a betegségek már nem csak minket fenyegetnek, hanem bizony a legkedvesebb négylábú barátainkat, a kutyákat sem kímélik. Sajnos a gyógyítás azonban sokszor az ő esetükben is anyagilag megterhelő, ráadásul sikertelen. Jobban teszed inkább, ha a megelőzésre fordítasz több figyelmet.

 

Az étrend kulcsfontosságú

 

A közös pont a fent felsorolt kóros állapotokban az, hogy a kialakulásukért az életmód mellett az étrend is nagyban felelős. Ha tehát szeretnéd, hogy kutyusod elkerülje a végzetes diagnózist, fordíts kellő figyelmet az etetésére, és kizárólag prémium minőségű eledel kerüljön a táljába. Viszont fontos megjegyezni azt, hogy ez még véletlenül sem a házikosztot jelenti! Lehet, hogy kiváló szakács vagy, akinek mindenki dicséri a főztjét, de az emberi fogyasztásra szánt élelmiszerek a kutyák számára alkalmatlanok, sőt, károsak is lehetnek!

 

Ha felelősségteljes gazdiként akarsz gondoskodni kedvenced jólétéről, akkor inkább vess egy pillantást a Kutyakajas.hu-nál kapható Brit Care kutyaeledelekre!

 

Csak természetesen

 

A kutyák a háziasításuk előtt vadászattal szerezték meg a túléléshez szükséges táplálékot. Ragadozóként ez elsősorban húst jelentett. Mai kedvenceink azonban már hozzászoktak, hogy a szerető gazdi keze által kerülnek elé a finomságok. Egy minőségi táp kizárólag természetes, könnyen emészthető összetevőkből áll, mint például lazac, bárányhús, burgonya, rizs. Természetesen tartalmazhatnak még egyéb hasznos hozzávalókat is, mint például a kalcium jobb emésztését elősegítő gyümölcs - oligosacharidok, amik a hasmenésért felelős kórokozóktól is megóvják kutyusodat.

 

Ne hagyd, hogy kialakuljon az ételallergia!

 

Ma már a négylábúak körében sem ismeretlen fogalom az ételintolerancia, azaz amikor a kutya bizonyos élelmiszerek összetevőire kedvezőtlenül reagál. Szerencsére a megelőzés nem lehetetlen. A Brit Care tápok könnyen emészthető fehérjeforrásokat tartalmaznak. Vegyük például a bárányhúst, amely a szárnyasoknál jóval több aminosavval rendelkezik. Vagy például a lazacot, amit az egyik legegészségesebb húsféleként tartanak számon, magas Omega-3 és Omega-6 zsírsav tartalmával, emellett az érrendszerre is pozitív hatással van.

 

Felgyorsult civilizációnkban egyre nehezebb fenntartani az egészséges életmódot. Ha azonban nem sajnáljuk rá az időt és az energiát, saját magunk mellett kutyusunkra is figyelmet fordítva, akkor egy hosszú, boldog, betegségek nélküli élet lehet a jutalmunk.

 

(x)

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>