. Ma Auguszta napja van.
Hol a pénz?, - kérdezik a fehérvári vállalkozók
2015-10-18 17:51:25
Hol a pénz?, - kérdezik a fehérvári vállalkozók

Hol a pénz?, - kérdezik a fehérvári vállalkozók

„Hol a székesfehérvári vasútállomás felújítására kifizetett pénz?” - tette fel a kérdést a témával kapcsolatos sajtótájékoztatóján Földi Judit, a Demokratikus Koalíció helyi képviselője és  Varju László alelnök. Az ügyben már történt feljelentés, a hivatalos szervek azonban mindent rendben találtak. A kormány szerint tehát rendben van, hogy külföldi cégek ingyen dolgoztatták a magyar vállalkozókat.

 

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt szerint nincs elszámolási vita, mindent kifizettek a cseh és szlovák cégeket tömörítő koncorciumnak. A NIF - miután minden pénzt kifizetett a helyi vállalkozókat átverő külföldi cégeknek - most szétteszi a kezét és úgy tesz, mintha minden rendben lenne.

 

32 milliárd forint közpénzt költ el a kormány úgy, hogy abból csak azoknak nem jut, akik valóban elvégezték a munkát. Magyar vállalkozók és magyar dolgozók nem tudják most eltartani a családjukat, mert a kormány olyan cégeknek adta oda az állami pénzeket, akik nem fizetik ki alvállalkozóikat.

 

Ezek a cégek 25 milliárd forintot kaptak eddig a kormánytól, miközben nem voltak hajlandók 60 millió forintot kifizetni a magyar cégeknek.

 

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő zrt-t: a továbbiakban egy fillért se fizessenek a külföldi cégeknek addig, amíg azok nem fizetik ki a helyi vállalkozókat, a munkát elvégző magyar embereket.

 

A DK azt kérdezi a kormánytól és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-től, hogy hol a pénz? Hol van a fehérvári vállalkozókat megillető fizetés, miért adták oda olyan külföldi cégeknek, akik zsebre rakták a magyarok pénzét?

 

A DK szerint az Orbán-kormány mindent megtett azért, hogy ez megtörténhessen. A DK Megélhetést! Biztonságot! programja kimondja, hogy “aki dolgoztat, az fizessen”. A DK Országgyűlési Határozatot is nyújtott be azért, hogy az állam minden munkára megkövetelje a kifizetési garanciát. Nincs két hete, hogy a kormány ezt elutasította, nincs két hete, hogy a Fidesz igent mondott az emberek kizsákmányolására.

 

Ez nem történhetett volna meg, ha a Fidesz igent mond a DK programjára és garantálja, hogy minden munka ki legyen fizetve Magyarországon.

 

A Demokratikus Koalíció szerint, aki dolgoztat, az fizessen. Nincs ingyenmunka, még azoknak a cégeknek sem, akiknek a kormány kegyesen kifizetett eddig 25 milliárd forintot. A DK szerint átfogó vizsgálatnak kellene kiderítenie, hogy a kormányból kinek fűződött érdeke ahhoz, hogy cseh és szlovák cégek tegyék zsebre a helyi vállalkozók fizetését.

 

Utoljára frissítve: 2015-10-18 17:51:58

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>