. Ma Emma napja van.
III - IV. korcsoportos Lány Labdarúgó Olimpia
2014-03-06 11:24:39
III - IV. korcsoportos Lány Labdarúgó Olimpia

III - IV. korcsoportos Lány Labdarúgó Olimpia

Látványos mérkőzésnek lehettek szemtanúi, akik ellátogattak a Sóstói Stadionnal szemben található, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia által üzemeltetett fedett műfüves labdarúgó csarnokban megrendezett Városi Bajnokságra. A 2013/2014. tanévi LÁNY III-IV. korcsoportos versenyen kilenc általános iskola csapata indult három csoportban. Az első játéknapon az 1. és a 2. csoport 3-3 csapata játszott körmérkőzést. Az eredmények alapján az első és második helyezettek juthattak tovább a legjobb 6 csapat közé.

 

Fotó: ÖKK

 

 




Székesfehérváron minden eddiginél nagyobb számban jelentkeztek az általános iskolák lány diákjai az idei Labdarúgó Diákolimpiára, kilenc csapat szerepel az alapszakaszban. Jó hír ez, nemcsak a szülőknek, tanároknak, hanem a sportág jövőjére vonatkozóan is, hiszen a következő nemzedékek biztosítják a magyar női labdarúgás további fejlődését.

A megfelelő alapozás az előfeltétele az utánpótlás biztosításának, éppen ezért van jelentős szerepe az iskolai edzéseknek.  A Videoton FC lányfoci edzői is részt vettek a mai mérkőzésen, szándékuk a tehetségek felkutatása volt, ami magában rejtette annak a lehetőségét is, hogy a kiválasztott fiatalok igazolt versenyzőként folytassák a labdarúgást.

A mai mérkőzésre érkező csapatok egy rövid bemelegítést  tartottak, ezt követően Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának sportmunkatársa köszöntötte a jelenlévőket. Örömének adott hangot, hogy a Lány Városi Kispályás Diákolimpia Döntője ilyen patinás körülmények között kerül megrendezésre a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia által biztosított fedett műfüves csarnok pályáin, egyenlő esélyeket teremtve minden csapatnak. Reményét fejezte ki a jövő sportnemzedékével kapcsolatban: „Bízom benne, hogy van közöttetek olyan, aki pár év múlva ott lehet az aktuális  Női Labdarúgó Világbajnokságon, mint a  Magyar Női Labdarúgó Válogatott  játékosa. Ennek érdekében szervezzük meg minden évben a Diákolimpiát, amelyhez Székesfehérvár Önkormányzata anyagi támogatást nyújt, segítve ezzel sporteszközök, felszerelések beszerzését.”

Ezt követően Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok nyitotta meg a rendezvényt. Kiemelte annak fontosságát, hogy rendszeresen a lány csapatoknak is megrendezik a bajnokságot,  valamint említést tett a női eltökéltség erejéről: „Nagyon sok sikert kívánok nektek, és azt hiszem elmondhatjuk, hogy talán fizikai erőben ugyan nem vehetik fel a lányok a versenyt a fiúkkal, viszont a meccseket nézve, a németekből és a brazilokból kiindulva, rendkívül ügyesek, technikásak, emellett pedig gyönyörű gólokat lőnek. Ha a nők valamit elhatároznak és akarnak, azt véghez is viszik. Kívánok nagyon sikeres sportpályafutást mindenkinek, erre a küzdelemre pedig a legjobbakat! " 

A mérkőzések lejátszását követően a selejtező eredményei az alábbiak szerint alakultak:

Vasvári Pál Gimnázium - István Király Általános Iskola 2-0
Vízivárosi Általános Iskola - István Király Általános Iskola 0-1
Vasvári Pál Gimnázium - Vízivárosi Általános Iskola 2-0
Kossuth Lajos Általános Iskola - Zentai Úti Általános Iskola 2-1
Kossuth Lajos Általános Iskola -Tóvárosi Általános Iskola 1-3

Ennek megfelelően március 19-én a Vasvári Pál Gimnázium  játszik mérkőzést a Kossuth Lajos Általános Iskolával. Továbbjutott még a Tóvárosi és az István Király Általános Iskola.

Az utóbbi években érezhetően feltörekvőben van a női labdarúgás. A színvonal emelkedésével kezd mind jobban teret hódítani a lányok körében is a foci. Bebizonyosodni látszik, hogy a szebbik nem ifjú képviselői éppúgy megtalálhatják számításaikat ebben a sportágban, mint fiú társaik.

 

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>