. Ma Frigyes napja van.
Izrael nagykövete Székesfehérváron
2012-03-06 16:22:22
Izrael nagykövete Székesfehérváron

Izrael nagykövete Székesfehérváron

A Városházán kezdte hétfői székesfehérvári látogatását Ilan Mor. Izrael Állam magyarországi nagykövetét dr. Cser-Palkovics András polgármester és Róth Péter alpolgármester fogadta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izrael nagykövete SzékesfehérváronSzékesfehérvár polgármestere rövid bemutatóval kezdte a beszélgetést, ahol a történelmi múlt és a kulturális sokszínűség mellett a város fejlett ipara is szóba került. „Az itt rendelkezésre álló közel hetvenötezer munkahely igazi térségi központtá teszi Székesfehérvárt és alapot teremt a város fejlődéséhez is.” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András.

 

 

 

 

IlanIzrael nagykövete Székesfehérváron Mor öt hónapja dolgozik hazánkban nagykövetként és elsőként a Székesfehérvárhoz hasonló régi, történelmi városokat szeretné felkeresni. „Sok várost láttam már a világon, de ez az egyik legszebb. Itt a Belvárosban összeér a történelem, a kultúra és a mai kor.” – fogalmazta meg első benyomásait Székesfehérvárról a nagykövet.

 

 

 

 

 

Izrael nagykövete SzékesfehérváronA diplomata az oktatást kiemelt területnek tartja, szerinte ezzel lehet pozitív változást elérni a társadalomban. Emellett élő testvérvárosi kapcsolatok kiépítésén szeretne dolgozni, ezért Székesfehérvár polgármesterét meghívta egy jövő évi polgármesteri találkozóra Izraelbe, ahol akár a városnak is testvértelepülést találhatnak.

 

 

 

 

 

Izrael nagykövete SzékesfehérváronA polgármesterrel folytatott megbeszélést követően Ilan Mor megnézte az 1938-as fehérvári eseményeket megörökítő városházi seccot és a nagytanácsterem falára most visszakerülő történelmi évszámokat is. A nagykövet ezután Smohay András művészettörténésszel, az Egyházmegyei Múzeum igazgatójával a Bazilikát és a Szent Anna kápolnát kereste fel.

 

 

 

 

Az izraeli nagykövet fehérvári látogatása a Székesfehérvári Püspökségen zárult, ahol Spányi Antal megyés püspökkel folytatott magánbeszélgetést Ilan Mor. A megbeszélés a két a vallás viszonyáról szólt. A megyés püspök elmondta, hogy a mindenkori fehérvári rabbival illetve a zsidó hitközség elnökével püspökelődei is mindig a jó kapcsolatra törekedtek. Saját püspöki szolgálata során is fontosnak tartja a vallások közötti párbeszédet. Kevesen tudják, hogy a Székesfehérvári Püspöki Könyvtár héber nyelvemlékeket is őriz. A rabbinikus szövegek e látható részeiről készült fotómásolatot ajándékozta a megyés püspök vendégének.

 

Izrael nagykövete Székesfehérváron

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Székesfehérváron a Holokauszt Vándorkiállítás

További híreink
Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót
Az ügyészség a börtönbüntetés mellett 200 millió forint pénzbüntetés kiszabását is indítványozta Schadl Györggyel szemben, aki ezt az összeget már csaknem meg is kereste ...
2024-07-07 09:47:29, Hírek, Aktuális Bővebben
„Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
Magyar Péter, a TISZA párt alelnöke hétfőn este Rónai Egon – általa – provokatívnak vélt interjúkezdetére radikálisan reagált és kb. két perc elteltével élő adásban kisét...
2024-06-11 18:06:00, Hírek, Aktuális Bővebben
A Magyar Péter jelenségről
Magyar Péter berobbanása a hazai közéletbe alaposan felkavarta a politikai értelemben vett állóvizet. Sokan és sokféleképpen értelmezték eddig ezt a hazai viszonylatban s...
2024-06-04 15:41:53, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Őrsi Gergely, aki a szavazatok 69,72 százalékát szerezve nyerte meg a II. kerületi polgármester-választást, be...
Bővebben >>