. Ma Andrea napja van.
Izrael nagykövete Székesfehérváron
2012-03-06 16:22:22
Izrael nagykövete Székesfehérváron

Izrael nagykövete Székesfehérváron

A Városházán kezdte hétfői székesfehérvári látogatását Ilan Mor. Izrael Állam magyarországi nagykövetét dr. Cser-Palkovics András polgármester és Róth Péter alpolgármester fogadta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izrael nagykövete SzékesfehérváronSzékesfehérvár polgármestere rövid bemutatóval kezdte a beszélgetést, ahol a történelmi múlt és a kulturális sokszínűség mellett a város fejlett ipara is szóba került. „Az itt rendelkezésre álló közel hetvenötezer munkahely igazi térségi központtá teszi Székesfehérvárt és alapot teremt a város fejlődéséhez is.” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András.

 

 

 

 

IlanIzrael nagykövete Székesfehérváron Mor öt hónapja dolgozik hazánkban nagykövetként és elsőként a Székesfehérvárhoz hasonló régi, történelmi városokat szeretné felkeresni. „Sok várost láttam már a világon, de ez az egyik legszebb. Itt a Belvárosban összeér a történelem, a kultúra és a mai kor.” – fogalmazta meg első benyomásait Székesfehérvárról a nagykövet.

 

 

 

 

 

Izrael nagykövete SzékesfehérváronA diplomata az oktatást kiemelt területnek tartja, szerinte ezzel lehet pozitív változást elérni a társadalomban. Emellett élő testvérvárosi kapcsolatok kiépítésén szeretne dolgozni, ezért Székesfehérvár polgármesterét meghívta egy jövő évi polgármesteri találkozóra Izraelbe, ahol akár a városnak is testvértelepülést találhatnak.

 

 

 

 

 

Izrael nagykövete SzékesfehérváronA polgármesterrel folytatott megbeszélést követően Ilan Mor megnézte az 1938-as fehérvári eseményeket megörökítő városházi seccot és a nagytanácsterem falára most visszakerülő történelmi évszámokat is. A nagykövet ezután Smohay András művészettörténésszel, az Egyházmegyei Múzeum igazgatójával a Bazilikát és a Szent Anna kápolnát kereste fel.

 

 

 

 

Az izraeli nagykövet fehérvári látogatása a Székesfehérvári Püspökségen zárult, ahol Spányi Antal megyés püspökkel folytatott magánbeszélgetést Ilan Mor. A megbeszélés a két a vallás viszonyáról szólt. A megyés püspök elmondta, hogy a mindenkori fehérvári rabbival illetve a zsidó hitközség elnökével püspökelődei is mindig a jó kapcsolatra törekedtek. Saját püspöki szolgálata során is fontosnak tartja a vallások közötti párbeszédet. Kevesen tudják, hogy a Székesfehérvári Püspöki Könyvtár héber nyelvemlékeket is őriz. A rabbinikus szövegek e látható részeiről készült fotómásolatot ajándékozta a megyés püspök vendégének.

 

Izrael nagykövete Székesfehérváron

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Székesfehérváron a Holokauszt Vándorkiállítás

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>