. Ma Márk napja van.
Kihívás Napja 2014 Székesfehérváron
2014-05-18 10:53:43
Kihívás Napja 2014 Székesfehérváron

Kihívás Napja 2014 Székesfehérváron

Éjféli gimnasztika, éjszakai gyaloglás és vízitorna, valamint villanyfényes sport is szerepel az idei „Kihívás Napja” székesfehérvári programjai között. A város intézményei, civil szervezetei, sportegyesületei mellett a Magyar Honvédség katonái és idén először az Óbudai Egyetem – Alba Regia Egyetemi Központja is csatlakozik az országos rendezvényhez 2014. május 21-én 00.00 órától. A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz.








„A Kihívás Napja” 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

 

„A Kihívás Napja” hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1590 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több mint 3 millió negyedórás testmozgást végeztek.

 

Az elmúlt közel húsz év során kategóriájában tizennégyszer nyerte el Székesfehérvár a legsportosabb város címet, ezért a városlakók kiemelkedő aktivitására idén is számítanak a szervezők.  „A Kihívás Napján” ünnepélyes megnyitóval és áloműző gimnasztikával indulnak a programok május 21-én, szerdán 00.00 órakor a Csitáry G. Emil Uszoda előtti téren.

 

Székesfehérvár Önkormányzata is támogatja ezt a rendezvényt, mondta a beharangozó sajtótájékoztatón Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. „Hagyományosan minden évben eredményesen szerepelünk. Mondhatom azt, hogy már elvárás a győzelem. Nemzetközi összehasonlításban is nagyon jók vagyunk. Idén ismét egy brazil város, Itapipoca a versenytársunk.  A mostani helyszínek, a „Nyitott tornatermek”, a város megújult parkjai, a Halesz, az új Atlétikai Központ is mind-mind azt szolgálja, hogy a fehérváriaknak legyen lehetőségük a mindennapi, vagy heti testmozgásra. Sokan élnek is ezzel a lehetőséggel, hiszen futókkal, kerékpározókkal, sétálókkal egyre nagyobb létszámban találkozhatunk Székesfehérváron hétköznap és hétvégén egyaránt. Mindenkit arra bíztatunk, hogy vegyen részt a sikerben, mozogjon többször 15 percet egészsége és a város érdekében május 21-én, „A Kihívás Napján”. Mutassuk meg, hogy Székesfehérvár a tömegsportban is a Bajnokok Városa!” – tette hozzá a tanácsnok.

 

A Bregyó-közi Sportcentrumban, a bölcsődékben, az óvodákban, az általános és középiskolákban, a laktanyában, a Polgármesteri Hivatalban, a kórházban és az uszodában mozog majd az egész város a 21.00 óráig tartó rendezvényen.

 

Az idén először csatlakozik az Óbudai Egyetem - Alba Regia Egyetemi Központ az országos kihívás napja rendezvényhez. Asztaliteniszezni 09.00 órától, Nordic walking-ra pedig 10.00 órától várják az egyetemistákat.

Utoljára frissítve: 2014-05-18 10:54:03

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>