. Ma Andrea napja van.
Madártávlatból újult a Sziget suli
2015-01-21 18:43:52
Madártávlatból újult a Sziget suli

Madártávlatból újult a Sziget suli

A szeptember eleji nagy esőzések miatt az egyébként is tervezett munkálatokat előrehozták. Az elmúlt hónapokban több mint 2000 négyzetméteren leszigetelték a tetőt, megoldották a csapadékvíz elvezetést és valamennyi emeleti tanteremben kicserélték az álmennyezetet. A tanítás ma már zavartalanul folyik az iskolában, a tetőfelújítás program pedig ütemezetten, további 16 intézményben folytatódik a következő években.

 

 

A szeptember eleji heves esőzések tanévkezdéskor két intézményben, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai épületében és a Hétvezér Általános Iskolában teremtettek rendkívüli helyzetet. A nagymértékű beázás azonnali megoldást igényelt mindkét iskolában. A Közgyűlés szeptember 19-én döntött a tetőfelújítás megkezdéséről, majd a közbeszerzési eljárást követően október 31-én adták át a munkaterületeket a kivitelezőknek. December végére - január elejére mindkét intézményben elkészültek a 120 millió forint összértékű beruházások, melyeket kizárólag saját forrásból finanszírozott a város.

A Sziget utcai iskola felújított tetőszerkezetét bejáráson tekintette meg ma délelőtt dr. Cser-Palkovics András polgármester és Farkas László önkormányzati képviselő. Az 51,6 millió forint értékű munkálatok keretében a 2012-ben már leszigetelt tornaterem és a bejárat feletti tetőszakasz kivételével a teljes tetőszerkezetre új PVC szigetelés került mintegy 2.100 négyzetméteren, teljesen kicserélték a csapadékvíz-elvezető rendszert, illetve az iskola emeleti tantermeiben új álmennyezetet szereltek fel.
A munkálatok idejére három alsó tagozatos osztályt a Bory Jenő Általános Iskolában helyeztek el, a tanulók már decemberben visszamehettek a Sziget utcai intézménybe. A gyors közbelépésnek köszönhetően ma már zavartalanul folyik a munka az iskola valamennyi helyiségében, a beázás által leginkább érintett, nagy értékű eszközökkel felszeret informatika tanteremben és a tanári szobában is. – mondta Szabó Gábor igazgató, aki szintén részt vett a bejáráson.

„Régóta tudjuk, hogy a székesfehérvári iskolák küzdenek a beázással. A korábbi években toldozással-foldozással oldották meg a problémákat, de látszik, hogy az elavult technológiáknál ez már nem elégséges.”
– hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András polgármester. A városvezető megköszönte a tanárok, a tanulók és a szülők türelmét, majd hozzátette: az Ybl Miklós-program keretében, a következő három-négy évben folytatják az iskolai tetőfelújításokat további 16 intézményben, a 2015-ös költségvetésben 200 millió forintot különítenek el kifejezetten erre a célra.

Rémálomként indult a 2014/2015-ös tanév a rég nem tapasztalt esőzések okozta beázás miatt. Nagy volt az ijedtség, amit tovább fokozott, hogy a Vörösmarty Mihály Könyvtár Sziget Utcai tagkönyvtárának helyére tervezett három új tanterem még nem volt kész. Az önkormányzat gyors közbelépésének köszönhetően hamar elkezdték és határidőre be is fejezték a tetőfelújítási munkát. A tanulók szülei is példamutató hozzáállást tanúsítottak, döntő szerepet vállaltak az új tantermek kialakításában, anyagilag és munkájukkal segítették az építkezést, sokan szabadságot is kivettek. Ennek köszönhetően a tervezettnél hamarabb jöhetett vissza a három alsó tagozatos osztály a Bory Jenő Iskolából.  – hangsúlyozta Farkas László, a 7. számú választókörzet önkormányzati képviselője. Hozzátette: a következő évekre ütemezett tetőfelújítások, az állagmegóvás éppen azért fontos, hogy elkerüljék a hasonlóan súlyos helyzeteket.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>