. Ma Andrea napja van.
Nemzetközi kosárlabda torna Székesfehérváron
2015-01-12 19:31:58
Nemzetközi kosárlabda torna Székesfehérváron

Nemzetközi kosárlabda torna Székesfehérváron

Európa fiatal reménységei mutatják meg tudásukat 2015. január 16-a és január 18-a között Székesfehérváron. A háromnapos, rangos klubközi európai ligában kilenc klub, 14 éven aluli fiú kosarasai találkoznak. A házigazda Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia gárdája mellett további három magyar, valamint olasz, német, cseh, horvát és szerb együttesek versengenek az elsőségért.

 

 

 

Három héttel az U16-os válogatott nemzetközi tornáját követően U14-es kosárlabda klubtornára kerül sor a hétvégén Székesfehérváron. A mérkőzéseket a Vodafone Sportcentrumban és a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében rendezik meg.

 

Mészáros Attila alpolgármester az eseményt megelőző sajtótájékoztatón örömét fejezte ki, hogy ismét egy rangos nemzetközi tornának ad otthont a város. „Az európai elit kosárlabdacsapatok utánpótlás játékosai lépnek majd pályára január 16-18-a között városunkban, így remek lehetőség nyílik arra, hogy a fehérvári utánpótlás játékosok hazai közönség előtt megmérettessék magukat.” Mészáros Attila hozzátette, az esemény egyik helyszíne lesz a Tóvárosi iskola tornaterme is, amely a tavalyi évben újult meg.

 

Mint ismert, a látványcsapat sportágakat támogató társasági adó lehetőséget kihasználva a Dávid Kornél Kosárlabda Alapítvány sikeresen pályázott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénél. A nyert és a Székesfehérvár Önkormányzata által biztosított összegből négy általános iskola tornaterme újult meg 2014-ben. A Tóvárosi Általános Iskolában parkettára cserélték az elöregedetett padlóburkolatot, új kosárpalánkokat és eredményjelzőt szereltek fel, valamint az önkormányzat az Ybl-program keretében saját forrásból kicseréltette a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében az ablakokat is 19 millió Ft értékben.

 

A nemzetközi szinten megfelelő helyszínek, és a DKK Akadémián folyó magas színvonalú szakmai munka eredményének is köszönhetően kérték fel a fehérvári kosárlabda utánpótlás bázist arra, hogy adjon otthont az évek óta zajló utánpótlás európai kosárlabda ligának. Matus Gábor, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia sportigazgatója, versenyigazgató kiemelte, örömmel vállalták a szervezést. „Az akadémia szakmai elképzelései között szerepel, hogy minél több nemzetközi találkozón vegyünk részt. Ez egy nagyon jó lehetőség, hogy az U14-es korosztály a nemzetközi élvonallal mérkőzhessen és tanuljon. Nagyon remélem, hogy a mieink helyt állnak majd, és ezen az úton elindulva még sok ilyen nemzetközi tornának adhatunk otthont. ”

 

A háromnapos, rangos klubközi Európa-bajnokságon kilenc klub, 14 éven aluli fiú kosarasai találkoznak, a házigazda Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia gárdája mellett további három magyar, valamint olasz, német, cseh, horvát és szerb együttesek versengenek az elsőségért. Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke, a DKKA alapítója a sajtótájékoztatón kiemelte: „Ez a hétvégi torna jó lehetőséget ad a tapasztalatszerzésre, a tanulásra, mind a gyerekeinknek, mind a szakembereknek.  Január 16-18-a között még nagyobb figyelem hárul a sportra, a kosárlabdára. Remélem, minél több gyermek, család nézi majd meg mindkét helyszínen az ingyenes mérkőzéseket, és szurkolnak. Bízom benne, hogy látva a megfelelő feltételeket, a 14 éves kortársak küzdelmeit, sikereit, sokan kedvet kapnak a mozgáshoz, a kosárlabdázáshoz.” – tette hozzá Dávid Kornél.

 

Az akadémia elmúlt években sikert sikerre halmozó – kenguru és gyermek korosztályban is országos elsőséget szerző – U14-es csapata az Alba Berlin, a Cibona Zagreb, a Flash Beograd, a Stellazzurra BB Academy, a UKS Prague mellett a Vasas, a Honvéd és a Szolnoki Olaj KK fiataljait ellen lépnek pályára 2014. január 16-18-a között a Vodafone Sportcentrumban és a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében.

 

A részletes menetrend megtekinthető a http://davidkornelakademia.hu/european-youth-basketball-league/ oldalon.

 

Utoljára frissítve: 2015-01-12 20:18:29

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>