. Ma Auguszta napja van.
Öttusa EB-t rendez Székesfehérvár
2014-05-08 20:45:00
Öttusa EB-t rendez Székesfehérvár

Öttusa EB-t rendez Székesfehérvár

A Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) rendezi a sportág idei Európa-bajnokságát, amelynek házigazdája Székesfehérvár lesz július 10. és 15. között. Húsz nemzet 120 sportolója áll rajthoz, a rendezők reményei szerint 70 férfi és 50 női öttusázó harcol majd az érmekért. A vívást, a lovaglást és a lövészetekkel kombinált futást a Bregyó-közben átadott új sportközpontban bonyolítják majd le, az úszás pedig az onnan pár percre lévő városi uszodában lesz.


Fotó: ÖKK

 

 


Ismét rangos nemzetközi esemény házigazdája lesz Székesfehérvár és a Volán Fehérvár Öttusa Szakosztálya. A volánosok egy évvel ezelőtt a junior világbajnokságot rendezték nagy sikerrel, idén nyáron pedig a kontinens legjobb felnőtt öttusázói szerepelnek a koronázó királyi városban.

 

A Bericap Felnőtt Női–Férfi Öttusa Európa-bajnokság rendezője a Magyar Öttusa Szövetség, a házigazda szerepkört pedig Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Volán Fehérvár Öttusa Szakosztálya tölti be.

 

Felnőtt EB-t utoljára 2000 nyarán bonyolítottak Székesfehérváron, azon a viadalon a Volán öttusázóinak két éve kinevezett szakosztály-igazgatója, Vörös Zsuzsanna első felnőtt Eb-győzelmét szerezte egyéniben. A mostani versenyen húsz nemzet 120 sportolója áll rajthoz, a rendezők reményei szerint 70 férfi és 50 női öttusázó harcol majd az érmekért.

 

„Az öttusa szereti Székesfehérvárt, mert Székesfehérvár szereti az öttusát.” Dr. Réczei Géza, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke hozzátette: „ Itt nemcsak a versenyzőknek, a rajongóknak, hanem a város vezetésének is fontos, hogy magas színvonalú eseményt rendezzünk. Rendkívül kíváncsi vagyok a nyári EB-re, mert példaértékű lehet.” Az elnök elmondta, hogy egy szervezőbizottságot hoztak létre, amely a verseny szervezéséért, gördülékeny lebonyolításáért felel. „Ebben a bizottságban benne lesz többek között Demeter József, a fehérvári öttusázók szakmai képviselője, Sárvári László, Mészáros Attila tanácsnok és persze Vörös Zsuzsanna, akinek személye, lendülete, elkötelezettsége, lokálpatriotizmusa az öttusáért és Székesfehérvárért példaértékű." -emelte ki dr. Réczei Géza.

 

Az EB névadó szponzora a Bericap lesz, ügyvezető igazgatója Dr. Papp Dénes szerint a cég mindig is ott állt a nagy munkát végző sportolók mellett. „Szeretjük a világra szóló eredményeket elérő sportolókat támogatni, a fehérvári öttusa több ilyet is adott már a magyar sportnak. Mindig ott vagyunk a nemzetközi porondon jó eredményeket elérő sportágak mellett, bízunk benne, hogy a rengeteg kitartást igénylő öttusa klasszisai közül ezen az Európa-bajnokságon is lesz, aki kiemelkedően teljesít. A siker lehetősége részben genetikai adottság, de kell hozzá kőkemény munka, veríték, és megfelelő körülmények is - utóbbiakat szerencsére Székesfehérvár biztosítani tudja."

 

„A magyar szerepvállalás az európai szövetség számára garanciát jelent arra, hogy szép és komoly színvonalú Európa-bajnokságra kerül sor.” – mondta Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány. „Eredményes EB-re számítunk, mert kevés verseny volt az idén és nagy éhség lesz a versenyzőkben a sikerre." Hozzátette, hogy több székesfehérvári sportoló indulására is van esély, és az utánpótlásból is szeretnének néhány fiatalnak lehetőséget biztosítani.

 

Vörös Zsuzsa, a Volán Fehérvár Öttusa Szakosztály igazgatója köszönetet mondott a magyar szövetségnek és a város vezetőinek, valamint a Bericapnak a rendezésért. „Nagyon szép és - reményeink szerint - sikeres verseny lesz. A helyszín igazán reprezentatív, és az új sportcentrumban, ahol amúgy is sok gyerek fordul meg a nyári táborokban, sok szurkolóra számítunk majd.  Megpróbáljuk mindezt jó eredményekkel meghálálni." – tette hozzá Vörös Zsuzsa.

 

A korábbi esztendők székesfehérvári versenyhelyszínei közül mindössze a Csitáry G. Emil Uszoda marad, ahol a hagyományoknak megfelelően az úszásra kerül sor, a többi versenyszámot a közelmúltban átadott Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban bonyolítják. A vívást a sportcentrum futófolyosóján tartják, a lövészet és futás az atlétikai pályán bonyolódik, a lovaglást pedig az Olimpiai Parkban rendezik. A selejtezőkre július 10-én és 11-én, a női döntőre július 12-én, míg a férfiak versenyére egy nappal később kerül sor. A vegyesváltó versenyt július 14-én, míg a hagyományos női és férfi váltóversenyeket július 15-én rendezik meg.

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmel...
Bővebben >>