. Ma Béla napja van.
Roma kulturközpont Székesfehérváron
2012-01-18 15:31:59
Roma kulturközpont Székesfehérváron

Roma kulturközpont Székesfehérváron

Példaértékű civil összefogás robbantotta ki azt a botrányt, melynek következményeként csütörtökön reggel fél nyolckor Székesfehérvár önkormányzatának testületi ülése előtt tüntetés lesz a Városházánál.

 

 

 

 

 

 



A demonstrációhoz a JOBBIK is csatlakozik, közölte szerda délután a párt megyei és fehérvári elnöke. Árgyelán János és Dr. Mező Balázs egy friss információt is megosztott a sajtó munkatársaival, ami nagyban változtathat a "gyerek fekvésén".

 

 

borgyarKiemelték: a felháborodott civil kezdeményezők oly annyira elterjesztették a világhálón a hírt, miszerint a közgyűlés ingyen a romák rendelkezésére bocsájtja a volt bőrgyár épületét és környezetét, hogy ma délutánra a város polgármestere maga nyújtott be módosító indítványt a beterjesztés mellé. Dr. Mező Balázs elárulta: Dr. Cser-Palkovics András jogi észrevételekre hivatkozott.

 

 

 

 

 

 

borgyarA JOBBIK megyei és városi elnökei arra a kérdésre, hogy akkor most tárgyalja vagy nem tárgyalja holnap a közgyűlés a roma központ ügyet azt válaszolták, hogy a város gazdasági bizottsága már korábban elfogadta az előterjesztést, a jogi bizottság azonban szerda délután már a módosítással együtt vitatja meg, csak csütörtökön derük ki a városatyák szavaznak-e a témában.

 

 

 

 


 Dr. Mező Balázs és Árgyelán János


Mindettől függetlenül a tüntetést megtartják csütörtök reggel. A belvárosba a Polgármesteri Hivatal elé várják a fehérváriakat, akik kiállnak a magyar kultúra mellett, valamint demonstrálni kívánnak a a jogszerűtlen önkormányzati döntések ellen.

borgyar


A Jobbik sajtótájékoztatóján készült videónk vágatlanul.



Árgyelán János a Jobbik Fejér megyei és hantosi elnöke, a Fejér Megyei Közgyűlés, Jobbik-frakcióvezetője szerda délelőtt a következő levelet juttatta el több országos internetes  portálhoz:


Székesfehérvár, az egyik legnagyobb múltú, legtöbb szakrális magyar emléket őrző város hamarosan a „Királyok városa” cím helyett a „Cigányok városa” megjelölést veheti fel a neve mellé.

A város 2012. január 19-i közgyűlésén, élén Cser-Palkovics András polgármesterrel, dönt arról, hogy milyen szerepet szán a jövőben a fideszes többség az egyik legnagyobb, több, mint 8000 m2-es belvárosi ingatlannak.

Több éve megy a vita arról, hogy a városban szükség lenne egy kulturális központ létrehozására az ún. Bőrgyár területén, ám a magyar kultúrára, történelemre, művészetre mindig kevés pénz jut. Persze a feneketlen kútként működő romastratégiára, az integrálódni képtelen cigányságnak elfogadtatására még a legnagyobb válság közepén is mindig milliós-milliárdos támogatás dukál. Ebbe a sorba illik bele az az ötlet is, amely alapján a székesfehérvári közgyűlés egy, az Országos Cigány Önkormányzat által létesítendő Országos Roma Kulturális Központ létrehozását tervezi elfogadni a Bőrgyár területén. A város a cigányintegráció erőltetése érdekében egy több száz milliós ingatlant adna át ingyen az Országos Roma Önkormányzat részére, a város szívében, „a roma kultúra kincseinek összegyűjtése és hozzáférhetővé tétele” céljából. Természetesen roma „testvéreink” mindehhez horribilis összegű pályázati pénzt is kapnának, hogy „európai színvonalú, a roma kultúrának otthont adó létesítményt” tudjanak működtetni, ahova ezrével érkezhetnének a cigányok egy-egy rendezvényre.

A cél nyilvánvalóan Székesfehérvár elcigányosítása. A Jobbik nevében felháborítónak és arcátlannak találjuk azt a gyakorlatot, hogy nincs pénz a magyar kultúrára, oktatásra, sorra vonják össze és zárják be az eddig is könyöralamizsnából működő magyar kulturális és oktatási intézményeket nemcsak Székesfehérváron, de egész Fejér megyében és az országban, de a cigány kultúrára mindig jut támogatás, ami önmagában is nehezen értelmezhető fogalom. A cigányság többségére jellemző életmód miatt talán lopott mobiltelefonokból, órákból, pénztárcából, esetleg szamurájkardokból terveznek kiállításokat szervezni?

Székesfehérvár városában az utóbbi időben drasztikusan megnövekedett a betörések, erőszakos és garázda típusú bűncselekmények száma, amelyek jellemzően a cigány életmód velejárói, és amelyek száma a cigányság arányának növekedésével egyenes arányban nő. Így teszi a „nem létező” cigánybűnözés egyre élhetetlenebbé Székesfehérvár városát. A sétálóutca telefon- és parfümárusai a zsebtolvajlásra rendezkedtek be, ezért sokan már szándékosan elkerülik a történelmi belvárost. Ha ehhez hozzájön még egy cigány központ is, ezzel megnő a városba érkező cigányok száma, és így nyilvánvalóan ezen bűncselekményeknek száma is az egekbe szökik, megbénítva ezzel a város normális életét.

A nemzetinek csúfolt, valójában liberális, a nemzetről lemondó Fidesz így tervez a „Királyok városából” „Cigányok városát” csinálni. Annak érdekében, hogy megállítsuk ezt a folyamatot, a Jobbik Székesfehérvári Alapszervezete csatlakozik a civilek által is támogatott villámtünetéshez csütörtökön, január 19-én reggel 7.30-kor, a székesfehérvári Városháza előtt! A felhíváshoz az Új Magyar Gárda is csatlakozott.

Legyünk ott minél többen! Ne hagyjuk, hogy Székesfehérvár a cigányok fővárosa legyen!



Hírhatár fotógaléria

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>