. Ma Márk napja van.
Válogatott vízilabda mérkőzés lesz Fehérváron
2014-03-20 20:18:23
Válogatott vízilabda mérkőzés lesz Fehérváron

Válogatott vízilabda mérkőzés lesz Fehérváron

Székesfehérvár ad otthont a Magyarország - Görögország Női Világliga Vízilabda-mérkőzésnek 2014. április 22-én a Csitáry G. Emil uszodában.

 

 

Fotó: ÖKK

 

 

 

 

 



Hagyománya van már a válogatott vízilabda meccseknek Székesfehérváron, hiszen a londoni olimpia előtt Volvo-kupát rendeztek, és Benedek Tibor első, válogatott szövetségi kapitányi mérkőzése is itt volt az olaszok elleni férfi Világliga mérkőzésen, ami után világbajnok lett a csapat. Így igazán jó előjelnek bizonyult a fehérvári medence. Most a női vízilabda is bemutatkozik. A világbajnoki bronzérmes együttes elsősorban a nyári, budapesti EB-re készül az áprilisi, görögök elleni mérkőzésen.

 

„Az utóbbi egy-két évben igencsak megnőtt a népszerűsége és az elismertsége a női vízilabda sportágnak.” – mondta Merész András. A szövetségi kapitány is kiemelte, milyen nagy lehetőség lesz a nyári EB a csapat életében, és erre felkészülési lehetőséget ad a fehérvári találkozó is. „A lányoknak elmondtam, ez a nyár mindenképpen életük jelentős élménye lesz, főleg, ha nyernek és nekik fog tapsolni az a rengeteg ember a hazai EB-n. Minimális célunk a négy közé jutás, de hát nem adhatjuk alább, érem alatt nem akarunk a buliból kiszállni. A Világliga főleg a tengerentúli csapatoknak fontos, mert nekik nincs kontinenstornájuk, nekünk pedig ez olyan szintű megmérettetés, amilyet egyébként nem tudnánk kivitelezni. Szeretnénk, ha a görögöknek a remek fehérvári uszodán, szálláson és ellátáson kívül egyéb pozitív élményei nem lennének. Így jöjjenek vissza nyáron, amikor ismét találkozunk velük az EB-n.”

 

A magyar-görög meccset a Világligában rendezik, ez a sorozat remek felkészülés a nyári, hazai Európa-bajnokságra, hiszen a görögökkel az EB-n is találkozik majd a magyar válogatott. Ez is adja az április 22-i, fehérvári meccs különlegességét.

 

2001-ben a magyar női válogatott aranyérmet nyert a Margitszigeten - ez a célja a mai utódoknak is. „Akkor gyerekként mi néztük Drávucz Ritáékat a tévében és a helyszínen, és mi tapsoltunk nekik a döntő után. Most azt szeretnénk, ha ők ünnepelhetnének minket." - mondta Tóth Ildikó válogatott játékos. Menczinger Katalin, aki Tóth Ildikóhoz hasonlóan a tavaly vb-bronzérmet szerző válogatott tagja, hozzátette: „Bízom benne, hogy minél többen kilátogatnak majd a fehérvári mérkőzésre, hiszen nagy létszámú közönség előtt mindig más játszani. Jó a hangulat és érezzük a közönség szeretetét. Számunkra is fontos ez a mérkőzés, és persze az egész szezon csúcspontja az Európa-bajnokság lesz.”

 

Horváth István, a Fehérvár Póló SE szakosztályvezetője köszönetet mondott a városnak a sportág támogatásáért. Elmondta, hogy az egyesület keretében 130 fiú és 17 lány igazolt versenyző sportol. „Négy gyermek látogatja a korosztályos válogatottak edzéseit, és kilenc korosztályos bajnokságban játszunk, amire nagyon büszkék vagyunk. A sportág népszerűségét mutatja az is, hogy hatodik alkalommal rendezzük meg az iskolák közötti Suli Póló Diákolimpiát, amelyre az elmúlt ősszel már annyian jelentkeztek, hogy meg kellett reformálni a kiírást.” – emelte ki a szakosztályvezető.

 

„Annak érdekében, hogy ennek a tömegbázisnak egy szélesebb alapot biztosítsunk, ahhoz a szebbik nem bevonása számunkra egy küldetés. Ez a Világliga mérkőzés is nagyon jó lehetőség lesz arra, hogy megszólítsuk azokat a lányokat, szülőket, akik nem tudták még eldönteni, hogy milyen sportágat válasszanak. Szeretnénk nekik megmutatni a női vízilabda válogatott segítségével, hogy ezt ilyen magas szinten is lehet művelni. Érdemes dolgozni, sportolni a célok eléréséért.” – hangsúlyozta Hajós Ákos, a Fehérvár Póló SE ügyvezetője.

Utoljára frissítve: 2014-03-20 20:19:06

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>