. Ma Emma napja van.
Végleges állapotú a Mártírok útja
2015-01-20 20:37:51
Végleges állapotú a Mártírok útja

Végleges állapotú a Mártírok útja

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata közel egymilliárd forint összköltségű projektet valósított meg. Pályázati támogatással és a város által biztosított saját forrásból most végre megvalósult a felújítás.

 


A közel egymilliárd forintos beruházáshoz az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Operatív Program pályázatai keretében nyert összesen 550.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást a város. Ennek keretében közel 1,3 km hosszban megújult az út pályaszerkezete, kerékpárutat építettek és sor kerül a csapadékvíz főgyűjtő átépítésére is. A közlekedési helyzet nemcsak a jobb minőségű útfelület miatt, hanem a keresztező két iparvágány megszüntetésével, kanyarodó- és felálló sávok kialakításával és a közvilágítás korszerűsítésével is javult.

A projekt zárórendezvényén részt vett Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője is. Kiemelte: „Régen vártak a fehérváriak arra, hogy Székesfehérvár legforgalmasabb, településrészeket és környező településeket összekötő útja, a Mártírok útja teljes hosszában megújuljon. Ez a beruházás a közösségi közlekedés szempontjából is kiemelt jelentőségű, mert a hat autóbuszöböl, valamint a kerékpárút kiépítésével az utat immár mind a gyalogosok, mind a biciklivel közlekedők biztonsággal használhatják."

A Mártírok útjának fejlesztésére Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Székesfehérvár, V-6-0 csapadékvíz főgyűjtő átépítése” című, KDOP-4.1.1/E-11-2012-0004 azonosítószámú projekt keretében 150.000.000 Ft, a „Székesfehérvár, Mártírok útja fejlesztése” című, KDOP-4.2.1/B-11-2012-0008 azonosítószámú projekt keretében pedig 400.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el.


Molnár Tamás, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: „A ma átadásra kerülő beruházás az Új Széchenyi Terv forrásaiból, a  Közép-Dunántúli Operatív Program keretében került megvalósításra. Az Operatív Program keretében a 2007-2013-as tervezési időszak során mintegy 170 MrdFt uniós fejlesztési forrás érkezett régiónkba. A Mártírok útja környékének rekonstrukciója egy komplex projekt keretében valósult meg. A szennyvízcsatorna kiépítésére egy KEOP pályázat keretében került sor. A felszíni vízelvezetési problémák megoldását a V-6-0-ás csapadékvíz főgyűjtő Mártírok úti teljes szakaszának átépítése jelentette. A beruházásokhoz az uniós pályázati források mellett jelentős önkormányzati forrás is felhasználásra került.”

A pályázatok a Mártírok útjának a Deák Ferenc utca – Seregélyesi út közötti 1996 méteres hosszából 1290 méter hosszú útszakasz kiépítését tették lehetővé a Deák Ferenc utca – Madách Imre utca közötti szakaszon, valamint a Lövölde utcától 410 méter hosszban a csapadékvíz főgyűjtő kiépítését tartalmazták. A támogatott útfelújítás végszelvényéig, a Madách utcáig mintegy 800 m hosszban volt szükséges még a csapadékcsatorna főgyűjtő átépítése, amit teljesen saját forrásból valósított meg a város.

 

2014-ben döntött az Önkormányzat arról is, hogy a támogatással megvalósuló útfelújítás folytatásában, a Madách Imre  utca -  Seregélyesi út közötti szakasz útfelújítását is megvalósítja a Saára Gyula-program keretében, amely saját forrásból 2014 decemberére meg is valósult.

 

Utoljára frissítve: 2015-01-20 20:38:30

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>