SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR - Fát ültettek a Petőfi parknál

SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.06.15.
 Szombat
Ma Jolán napja van.
Holnap Jusztin napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 12. 19:46     


Fát ültettek a Petőfi parknál
40 földlabdás, a helyi adottságoknak megfelelő őshonos fát ültettek el ma délelőtt a Petőfi park melletti területen.

A Palotavárosban folytatódik az a faültetési program, amelyet Székesfehérvár Önkormányzata az Alcoa Alapítvány és az American Forests támogatásával valósít meg. 40 földlabdás, a helyi adottságoknak megfelelő őshonos fát ültettek el ma délelőtt a Petőfi park melletti területen. A munkálatokba Farkas László, a terület önkormányzati képviselője, valamint a Tolnai Utcai Általános Iskola 4. B osztálya is bekapcsolódott a Városgondnokság, a Környezetvédelmi Iroda és a Gaja Környezetvédő Egyesület mellett.  

  

 

 

 Palotaváros Székesfehérvár legnagyobb panelházas körzete, éppen ezért nagyon fontos, hogy itt folytatódott a faültetési program. Székesfehérvár Önkormányzata az Alcoa Alapítvány és az American Forests’ támogatását elnyerve a városban összesen három helyszínen telepít a helyi adottságoknak megfelelő fákat, összesen 145 darabot.

A Halesz park után kedden délelőtt a Petőfi park melletti füves részen folytatódott a faültetés. Mint elhangzott: ez a parkos rész Palotaváros tüdeje, ezért is fontos, hogy a mostani programmal elindul a területen egy pihenőpark kialakítása. 

"Köszönjük az alapítványi támogatást, amely révén negyven új fa kerül a Sütő utca és Palotai út által határolt zöldterületre. Hosszú évek óta készülünk a Petőfi park folytatására, amelyre most a Városgondnokság közreműködésével végre lehetőség nyílik. Ennek a felújításnak az első lépése a 40 fa elültetése, a későbbiekben pedig egy pihenőpark lesz itt sétányokkal, padokkal. Rengeteg ember él Palotavárosban, az ő mindennapjaik válnak komfortosabbá a tervezett fejlesztéssel. A terület adottságaihoz igazodva földcsere is történik a beültetés előtt, ami azért fontos, mert a kiásott gödrökből még az egykori épületek és a Palotai út régi kövei kerültek elő.” – mondta el Farkas László önkormányzati képviselő, aki maga is bekapcsolódott a faültetésbe. 

A Palotavárosba kerülő fákat, a helyi adottságokhoz igazodva a városi főkertész választotta ki és az ültetésen résztvevő diákoknak is ő mutatta be.

„Ezt a területet a jelentős gyalogos forgalom miatt választottuk ki, hiszen a sétányok mellé most a városi adottságokat jól tűrő fák kerülnek. Több mint 1 m3-es gödrökbe ültetjük a fákat, amelyek új földet is kapnak, így biztos az eredésük. Fa védőkarókat is telepítünk a fák köré, hogy az erős szél se tudjon nekik ártani addig, amíg a megfelelő gyökérzetük kialakul ezen a helyszínen. Szeleste fajtájú nyárfák kerültek a Palotavárosba, amelyek ellenállóak és nem túl vízigényesek.” – ismertette Spanyárné Halász Szilvia városi főkertész. 

A 40 fát a Városgondnokság munkatársai ültették el, hozzájuk csatlakoztak a Tolnai Utcai Általános Iskola 4. B osztályos diákjai, a Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodájának munkatársai, valamint a Gaja Környezetvédő Egyesület. A program novemberben még egy helyszínen, a Királyok parkja felé vezető területen folytatódik.

 


További hírek

  Külföldre mehetsz – vagy börtönbe: finoman jeleztek az egyik legvagyonosabb milliárdosnak, hogy kéne a vállalkozása
2019. 06. 14. 17:01 hirhatar.hu
  Orbán Gáspár a szent ostya helyett a szent kézigránátot választotta
2019. 06. 14. 13:01 hirhatar.hu
  Felmond a Klubrádióban az alapító-műsorvezető – Momentum-színekben lenne polgármester Pikó András
2019. 06. 14. 13:00 hirhatar.hu
  Szégyen: a kormánypárti képviselők szerint helyes utcára tenni gyermekes családokat
2019. 06. 13. 12:54 hirhatar.hu
  Naná, hogy Soros: Schmidt Mária megmondja, hogy ki a zsidó és miért
2019. 06. 13. 12:54 hirhatar.hu
  Mindenki nyugodjon le: Erdélyben már megvették a 2022-es választást 97 milliárd vissza nem térítendő magyar adóforintért
2019. 06. 13. 12:54 hirhatar.hu
  Cserhalmi 30 éve megjósolta, hogy szétlopják az országot
2019. 06. 12. 18:00 hirhatar.hu
  Pintér és a „V”, mint vérciki a hullámsírnál
2019. 06. 12. 15:03 hirhatar.hu
  Hulljon a férgese: kidobják az Erzsébet-programból a nyugdíjasokat és fogyatékosokat
2019. 06. 12. 15:03 hirhatar.hu
  Brutális: Jövőre 897 milliárd lehet a TAO-támogatások végösszege
2019. 06. 11. 08:22 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport