SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR - Fát ültettek a Petőfi parknál

SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.08.21.
 Szerda
Ma Sámuel napja van.
Holnap Menyhért napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 12. 19:46     


Fát ültettek a Petőfi parknál
40 földlabdás, a helyi adottságoknak megfelelő őshonos fát ültettek el ma délelőtt a Petőfi park melletti területen.

A Palotavárosban folytatódik az a faültetési program, amelyet Székesfehérvár Önkormányzata az Alcoa Alapítvány és az American Forests támogatásával valósít meg. 40 földlabdás, a helyi adottságoknak megfelelő őshonos fát ültettek el ma délelőtt a Petőfi park melletti területen. A munkálatokba Farkas László, a terület önkormányzati képviselője, valamint a Tolnai Utcai Általános Iskola 4. B osztálya is bekapcsolódott a Városgondnokság, a Környezetvédelmi Iroda és a Gaja Környezetvédő Egyesület mellett.  

  

 

 

 Palotaváros Székesfehérvár legnagyobb panelházas körzete, éppen ezért nagyon fontos, hogy itt folytatódott a faültetési program. Székesfehérvár Önkormányzata az Alcoa Alapítvány és az American Forests’ támogatását elnyerve a városban összesen három helyszínen telepít a helyi adottságoknak megfelelő fákat, összesen 145 darabot.

A Halesz park után kedden délelőtt a Petőfi park melletti füves részen folytatódott a faültetés. Mint elhangzott: ez a parkos rész Palotaváros tüdeje, ezért is fontos, hogy a mostani programmal elindul a területen egy pihenőpark kialakítása. 

"Köszönjük az alapítványi támogatást, amely révén negyven új fa kerül a Sütő utca és Palotai út által határolt zöldterületre. Hosszú évek óta készülünk a Petőfi park folytatására, amelyre most a Városgondnokság közreműködésével végre lehetőség nyílik. Ennek a felújításnak az első lépése a 40 fa elültetése, a későbbiekben pedig egy pihenőpark lesz itt sétányokkal, padokkal. Rengeteg ember él Palotavárosban, az ő mindennapjaik válnak komfortosabbá a tervezett fejlesztéssel. A terület adottságaihoz igazodva földcsere is történik a beültetés előtt, ami azért fontos, mert a kiásott gödrökből még az egykori épületek és a Palotai út régi kövei kerültek elő.” – mondta el Farkas László önkormányzati képviselő, aki maga is bekapcsolódott a faültetésbe. 

A Palotavárosba kerülő fákat, a helyi adottságokhoz igazodva a városi főkertész választotta ki és az ültetésen résztvevő diákoknak is ő mutatta be.

„Ezt a területet a jelentős gyalogos forgalom miatt választottuk ki, hiszen a sétányok mellé most a városi adottságokat jól tűrő fák kerülnek. Több mint 1 m3-es gödrökbe ültetjük a fákat, amelyek új földet is kapnak, így biztos az eredésük. Fa védőkarókat is telepítünk a fák köré, hogy az erős szél se tudjon nekik ártani addig, amíg a megfelelő gyökérzetük kialakul ezen a helyszínen. Szeleste fajtájú nyárfák kerültek a Palotavárosba, amelyek ellenállóak és nem túl vízigényesek.” – ismertette Spanyárné Halász Szilvia városi főkertész. 

A 40 fát a Városgondnokság munkatársai ültették el, hozzájuk csatlakoztak a Tolnai Utcai Általános Iskola 4. B osztályos diákjai, a Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodájának munkatársai, valamint a Gaja Környezetvédő Egyesület. A program novemberben még egy helyszínen, a Királyok parkja felé vezető területen folytatódik.

 


További hírek

  Amúgy tényleg: hova lett Kálmán Olga, aki megígérte, hogy Karácsony mellett kampányol...?
2019. 08. 17. 14:01 hirhatar.hu
  Üres kassza várja a következő budapesti főpolgármestert
2019. 08. 16. 13:08 hirhatar.hu
  Az érettségi után képviselőnek indul Nagy Blanka
2019. 08. 16. 13:08 hirhatar.hu
  A „nyóckerben” berezelt a Fidesz Pikó Andrástól
2019. 08. 15. 14:05 hirhatar.hu
  Orbán hajdan kádárista, mára rasszista kinevezettjétől hüledezik a német sajtó
2019. 08. 15. 14:05 hirhatar.hu
  Ellopták a Balatont, egy átlagember lassan már nem engedheti meg magának ezt a luxust
2019. 08. 13. 10:22 hirhatar.hu
  Esztergomban a Mi Hazánk Mozgalommal bizniszel a DK
2019. 08. 13. 10:22 hirhatar.hu
  A mélymagyar Kövér László esete a hígmagyar Schwarz-unokákkal
2019. 08. 12. 09:39 hirhatar.hu
  Újpest fideszes polgármestere innováció híján már darabra ünnepli a parkolóhelyeket
2019. 08. 10. 14:06 hirhatar.hu
  Lincshangulat miatt rendőrök őrzik a kutyagyilkos balotaszállási nőt
2019. 08. 08. 16:12 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport