SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR - Fát ültettek a Petőfi parknál

SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.04.25.
 Csütörtök
Ma Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 12. 19:46     


Fát ültettek a Petőfi parknál
40 földlabdás, a helyi adottságoknak megfelelő őshonos fát ültettek el ma délelőtt a Petőfi park melletti területen.

A Palotavárosban folytatódik az a faültetési program, amelyet Székesfehérvár Önkormányzata az Alcoa Alapítvány és az American Forests támogatásával valósít meg. 40 földlabdás, a helyi adottságoknak megfelelő őshonos fát ültettek el ma délelőtt a Petőfi park melletti területen. A munkálatokba Farkas László, a terület önkormányzati képviselője, valamint a Tolnai Utcai Általános Iskola 4. B osztálya is bekapcsolódott a Városgondnokság, a Környezetvédelmi Iroda és a Gaja Környezetvédő Egyesület mellett.  

  

 

 

 Palotaváros Székesfehérvár legnagyobb panelházas körzete, éppen ezért nagyon fontos, hogy itt folytatódott a faültetési program. Székesfehérvár Önkormányzata az Alcoa Alapítvány és az American Forests’ támogatását elnyerve a városban összesen három helyszínen telepít a helyi adottságoknak megfelelő fákat, összesen 145 darabot.

A Halesz park után kedden délelőtt a Petőfi park melletti füves részen folytatódott a faültetés. Mint elhangzott: ez a parkos rész Palotaváros tüdeje, ezért is fontos, hogy a mostani programmal elindul a területen egy pihenőpark kialakítása. 

"Köszönjük az alapítványi támogatást, amely révén negyven új fa kerül a Sütő utca és Palotai út által határolt zöldterületre. Hosszú évek óta készülünk a Petőfi park folytatására, amelyre most a Városgondnokság közreműködésével végre lehetőség nyílik. Ennek a felújításnak az első lépése a 40 fa elültetése, a későbbiekben pedig egy pihenőpark lesz itt sétányokkal, padokkal. Rengeteg ember él Palotavárosban, az ő mindennapjaik válnak komfortosabbá a tervezett fejlesztéssel. A terület adottságaihoz igazodva földcsere is történik a beültetés előtt, ami azért fontos, mert a kiásott gödrökből még az egykori épületek és a Palotai út régi kövei kerültek elő.” – mondta el Farkas László önkormányzati képviselő, aki maga is bekapcsolódott a faültetésbe. 

A Palotavárosba kerülő fákat, a helyi adottságokhoz igazodva a városi főkertész választotta ki és az ültetésen résztvevő diákoknak is ő mutatta be.

„Ezt a területet a jelentős gyalogos forgalom miatt választottuk ki, hiszen a sétányok mellé most a városi adottságokat jól tűrő fák kerülnek. Több mint 1 m3-es gödrökbe ültetjük a fákat, amelyek új földet is kapnak, így biztos az eredésük. Fa védőkarókat is telepítünk a fák köré, hogy az erős szél se tudjon nekik ártani addig, amíg a megfelelő gyökérzetük kialakul ezen a helyszínen. Szeleste fajtájú nyárfák kerültek a Palotavárosba, amelyek ellenállóak és nem túl vízigényesek.” – ismertette Spanyárné Halász Szilvia városi főkertész. 

A 40 fát a Városgondnokság munkatársai ültették el, hozzájuk csatlakoztak a Tolnai Utcai Általános Iskola 4. B osztályos diákjai, a Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodájának munkatársai, valamint a Gaja Környezetvédő Egyesület. A program novemberben még egy helyszínen, a Királyok parkja felé vezető területen folytatódik.

 


További hírek

  A hülyének is megéri hülyének lenni
2019. 04. 24. 18:00 hirhatar.hu
  A patkányok nem akarják irtani a patkányokat
2019. 04. 24. 13:56 hirhatar.hu
  Dobrev Klára rákapcsolt a kampányra – feljelenti Orbán Viktort
2019. 04. 24. 13:56 hirhatar.hu
  Menekülttáborban járt és a NOB elnökével is találkozott a magyar kick-boxos
2019. 04. 22. 11:33 hirhatar.hu
  Húsvétra
2019. 04. 22. 11:33 hirhatar.hu
  Húsvéti üdvözlet éhezőknek és túltápláltaknak
2019. 04. 22. 11:33 hirhatar.hu
  Bödőcs: Mészáros Lőrincen röhögnek a kormánytisztviselők is, amikor be vannak rúgva
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  Megvan az új helyszín a túlzottan szem előtt lévő Blaha Lujza téri ételosztáshoz
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  Hosszú hónapok feszültsége után elvitték a 3. legnagyobb lottónyereményt – ezúttal feltűnően egyszerű számsorral
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  Erdő Péter húsvéti bűnbocsánatában, ha halkan is, de szembehelyezkedik az Orbán-rendszerrel
2019. 04. 20. 18:00 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport