SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR - Felvonulás volt Székesfehérváron

SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR
   
 2021.06.21.
 Hétfő
Ma Alajos napja van.
Holnap Paulina napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 05. 02. 11:41     


Felvonulás volt Székesfehérváron
A változatos időjárás és a szórakoztató, sportos programok mindenkinek kedveztek május elsején.

Közel másfélezer sportoló felvonulásával indult, majd a Regionális Atlétikai Központ sportos átadásával nyílt meg az idei Fehérvári Sportmajális a Bregyó-közben. A külső futópályákat sportolók és amatőrök közös futással avatták fel. Sokan voltak kíváncsiak atlétikai központ fedett csarnokára, szakmai vezetéssel folyamatosan indultak a csoportok.

 

 

Fotó: ÖKK

 

 

 

 

 

 

Az időjárás idén is nagyon kegyes volt Székesfehérvárhoz május elsején. Senkinek nem volt oka panaszra. A változatos időjárás és a szórakoztató, sportos programok mindenkinek kedveztek. Több ezer látogató volt folyamatosan a Bregyó-köz területén, ahol a görhoki-pályától, a Streetball majálison keresztül a sportegyesületek bemutatóján át a színpadig mindenhol várták a fehérváriakat. Akik a Belváros irányából érkeztek, azok a Csónakázó-tó mellett megtapasztalhatták a klasszikus majálishangulatot, és megtekinthették a kirakodóvásárt.

 

A hagyományoknak megfelelően idén is a fehérvári sportegyesületek, klubok felvonulásával indult a nap. Közel 1500 sportoló sétált, görkorcsolyázott, vagy kerekezett a Palotai útról a Mészöly Géza utca és a Liget sor  érintésével a Bregyó-közbe. Miután mindenki megérkezett, elkezdődött a Sportmajális ünnepi megnyitója, amelynek keretében adták át a nagyközönség számára a Regionális Atlétikai Központot.

 

Székesfehérvár legújabb és országosan is egyedülálló sportközpontját a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft., illetve a helyi cégekből alakult ALBA Atlétika Konzorcium építette. Az épület mintegy 4000 négyzetméteren terül el Székesfehérváron a Bregyó Sportcentrum területén. A földszinten kapott helyet a 700 négyzetméteres gyakorló csarnok, a konditerem, és itt található a távolugró gödörrel ellátott, 140 méteres, 8 pályás futófolyosó is. Az emeleten alakították ki a sportolók, a szakosztályvezetés és a versenyrendezés helyiségeit, melyekből a pálya teljes területére rá lehet látni. A 6 öltöző mindegyikéhez tartozik fürdő és két toalett. A versenyzők által használt öltözők mellett regenerálódást szolgáló masszírozó helység és pihenőtér is helyet kapott a létesítményben, az épület előterét pedig úgy tervezték, hogy az alkalmas legyen éremátadók és különböző összejövetelek befogadására. A külső 400 méteres futópálya mellett a centrum körüli, több mint 600 méteres futópályát is a Városgondnokság munkatársai építették. A létesítmény nem csak a versenysportot szolgálja, hanem az ARAK atlétái mellett a szabadidősport előtt is nyitva áll.

 

Az átadási ünnepséget az Albatrosz Repülő Egyesület ejtőernyős bemutatója tette még különlegesebbé.  A Sportmajális résztvevői öt ejtőernyős, Papp Sándor, Mészárovics György, Mórocz Béla, Nagy Attila és Pula József produkcióját csodálhatták meg.  Papp Sándor magyar zászlóval, míg Pula József a futás rajtoltatásához szükséges légkürttel landolt, három társukkal együtt, a pálya füves területén.

 

Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében kiemelte, a több mint ezer felvonuló fiatal sportoló látványa is azt mutatja, érdemes támogatni a sportot a városban. „Fontos, hogy a diákok jó körülmények között sportolhassanak, és a jövőben is Székesfehérváron versenyezzenek.  A Regionális Atlétikai Központ átadásával az atléták igazi otthonra leltek, és az a legnagyszerűbb,hogy ez a létesítmény a szabadidő-, az utánpótlás-, a diák- és az élsportot egyszerre szolgálja mától.” – tette hozzá Székesfehérvár polgármestere.

Az ünnepségen részt vett Miklósa Erika világhírű operaénekes, valamint Monspart Sarolta, a Magyar Olimpiai Bizottság szabadidősportért felelős alelnöke, egykori tájfutó világbajnok is. Miklósa Erika, aki az ARAK igazolt atlétája, örömét fejezte ki, hogy a sport és az atlétika ilyen nagy megbecsülésnek örvend Székesfehérváron. Hozzátette azt is, a versenyzőknek és a jövő nagy reménységei számára is fontos, hogy megfelelő körülmények között készüljenek. Monspart Sarolta röviden szólt arról, hogyan tudjuk megteremteni a napi energiaegyensúlyt, amely az egészséges életmód alapja. Kiemelte, hogy nagyon nagy értéke  Székesfehérvárnak, hogy ilyen sokan űznek szabadidő-, utánpótlás-, és versenysportokat, és az is, hogy közel 300 egyesület működik a városban.

 

A pálya megnyitása alkalmából a sportegyesületek tagjai közös futással avatták fel a Regionális Atlétikai Központot, az első kör Bozai István városgondnok és Hirt Károly, az Alba Regia Atlétikai Klub elnökének kürtszavára rajtolt el. A futók között volt Székesfehérvár polgármestere és Miklósa Erika is.

 

A futást követően a nagyszínpadon testébresztő mozgással folytatódott a nap a Chili Salsa latin ritmusainak köszönhetően. A programot Fly Fitness bemutató, majd a Kid Dance show tánc produkciója követte. A Sportmajális idén is a közösségteremtést szolgálta, miközben a család minden tagja számára aktív kikapcsolódási lehetőséget és rengeteg élményt kínáltak a szervezők, hiszen a sportágak tucatjaival találkozhattak, ismerkedhettek meg a kilátogatók. A fehérvári nagy múltú, ismert sportklubok ugyanúgy bemutatkoztak, mint ahogy a legújabb sportegyesületek is, miközben a közönségnek a legkülönbözőbb sportokat volt alkalma kipróbálni. A Csónakázó-tó partján a kirakodóvásár mellett gyermekfoglalkoztatók várták a legkisebbeket, és idén is jelentkezett a Táborbörze, ahol a közelgő nyári szünetre gyűjthettek információkat a családok a táborozási lehetőségekről.


További hírek

  Melege lehet a Fidesznek a pedofilba bújtatott melegtörvénytől
2021. 06. 18. 21:30 hirhatar.hu
  Felfüggesztette a DK-ba tartó Molnár Gyula tagságát az MSZP
2021. 06. 18. 21:30 hirhatar.hu
  A mostani miniszterelnök nem az ország miniszterelnöke
2021. 06. 18. 21:30 hirhatar.hu
  Bayer Zsolt: „A kurv@ anyját mindegyik tüntetőnek”
2021. 06. 16. 21:48 hirhatar.hu
  Keresik a lakástörvényt benyújtó fideszes képviselő diplomáját
2021. 06. 16. 21:47 hirhatar.hu
  Kedélyeset siegheileztek és Ronaldót buzizták a magyar szurkolók a tegnapi meccsen
2021. 06. 16. 21:47 hirhatar.hu
  Galla Miklós szerint nem valós a meztelen fellépéséről szóló történet
2021. 06. 13. 12:12 hirhatar.hu
  Gyurcsányt kényszerítené térdeplésre a Fidelitas
2021. 06. 13. 12:12 hirhatar.hu
  Egyetlen cégben maradt látható tulajdonos az ország leggazdagabb emberének vélt Mészáros Lőrinc felesége
2021. 06. 13. 12:12 hirhatar.hu
  Orbán: A magyar ember csak a Jóisten, a hazája és a szerelme előtt térdel le
2021. 06. 11. 19:25 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport