SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR - Hangoskodott az utcán hát leütötték

SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.04.25.
 Csütörtök
Ma Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 10. 23. 10:42     


Hangoskodott az utcán hát leütötték
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a következő eseményekről tájékoztatta a Székesfehérvári Hírhatárt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Légpuskával ijesztett rá a fiatalokra

 

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon 2012. október 22-én egy 53 éves férfi ellen, aki Csősz, Dózsa György utcában légpuskájával lövöldözött, mert zavarta két fiatal beszélgetése.

 

Egy 21 és egy 16 éves fiatalember beszélgetett egymással a férfi házának közelében hétfőn este. Már éppen elköszöntek egymástól, amikor a közelből lövést hallottak. Ekkor vették észre, hogy az utcában lakó férfi – aki szemmel láthatóan ittas volt – légpuskájával lövöldözik. Miután újra töltötte a fegyvert, ismét lőtt. A két fiatal erre megijedt. A lövedék egyiküket sem találta el, sérülés a bűncselekmény során nem történt.

 

A lövöldöző 53 éves csőszi férfit a fehérvári járőrök elfogták, majd előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt. Vallomása során azt beismerte, hogy lőtt, de nem a fiatalok felé, hanem egy fa lombjára. Elmondása szerint célja az volt, hogy a két fiúra ráijesszen, mert a kutyák miattuk ugattak, és nem volt nyugta tőlük.

 

A férfi légpuskáját, valamint a hozzá tartozó 17 darab lőszert a nyomozók lefoglalták, a gyanúsítottat kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették.

 

Megverte hajléktalantársát

 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére 2012. október 22-én este a mentőktől érkezett bejelentés bántalmazásról. Mint később kiderült, egy 42 éves hajléktalan férfi a fehérvári hajléktalanszálló előtt az utcán előzetes szóváltást követően arcon ütötte 46 éves hajléktalantársát, aki az ütéstől a földre esett, és beütötte a fejét. A helyszínről a mentők a sérültet eszméletvesztése miatt kórházba szállították. Sérülése nyolc napon belül gyógyuló. Az elkövető a helyszínről elmenekült. A járőrök keresni kezdtek, de akkor nem találták. A férfi azonban másfél óra múlva visszament a szállóra, ekkor fogták el a rendőrök. Előállították a kapitányságra, ahol a Forrónyom garázdaság elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

 

Leütötte az utcán hangoskodót


A rendőrség ügyeletére 2012. október 22-én késő este egy férfi telefonált be azzal, hogy Székesfehérvár, Móricz Zsigmond utcában egy férfi leütötte. Mint kiderült, a 35 éves székesfehérvári férfi ittas állapotban az utcán kiabált, amitől az ott lakó 32 éves férfi gyermeke felébredt, ezért az apa kiment az utcára elzavarni az ittas férfit. A kialakult szóváltást követően végül a férfi ököllel arcon ütötte a hangoskodót, aki ettől a földre esett, és beütötte a fejét. A rendőrök mentőt kértek hozzá, akik beszállították a kórházba. Sérülése nyolc napon belül gyógyuló. A bántalmazót a járőrök elfogták, majd előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol a Forrónyom garázdaság elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

 

Körözöttet fogtak

 

A bicskei rendőrök 2012. október 22-én koradélután Etyek külterületén a borfeldolgozó-üzem előtt ellenőrzés alá vontak egy ARO típusú tehergépkocsit, a benne ülő sofőrrel, valamint utassal együtt. Amikor a rendőrök az utast igazolásra szólították fel, ő nem tudta magát hitelt érdemlően igazolni. A pusztazámori férfi adatait a járőrök az ügyeleten keresztül az Országos Nyilvántartóban ellenőrizték le. Ekkor derült ki, hogy ellene a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság, továbbá a Budapesti Központi Kerületi Bíróság, valamint a Kiskunfélegyházi Városi Bíróság, a Budapest Környéki Törvényszék BV. Csoportja és a Budaörsi Rendőrkapitányság is elfogatóparancsot adott ki. A hatszorosan körözött férfit így a rendőrök előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol bűnügyi őrizetbe vették.

 

Konyhakéssel távozott otthonról

 

A Móri Rendőrkapitányság Ügyeletére késő eset egy bodajki nő telefonált be azzal, hogy labilis idegállapotú 18 éves fiútestvére az édesanyjával történt veszekedés után magához vett egy kisebb méretű konyhakést, és egy doboz erős nyugtatót, majd elment otthonról. A járőrök először a helyi kocsmában kezdték keresni. Az ott tartózkodók elmondták, hogy valóban ott járt a fiatalember, de kicsit korábban zaklatott állapotban távozott onnan. Ekkor a rendőrök visszamentek a családhoz, ahova ekkora már a férfi is visszatért, és épp a ház előtt ordibált édesanyjával, akinek átadta a kést, hogy ölje őt meg, mert nem akar már élni. Ekkor már bal alkarja több helyen vérzett a vágásoktól, melyeket magának okozott. Többszöri felszólításra sem volt hajlandó együttműködni a járőrökkel, ezért testi kényszert, majd bilincset alkalmaztak vele szemben, és mentőt kértek hozzá. Rendőri kísérettel ők szállították be Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórház Traumatológiai Osztályára.


További hírek

  A hülyének is megéri hülyének lenni
2019. 04. 24. 18:00 hirhatar.hu
  A patkányok nem akarják irtani a patkányokat
2019. 04. 24. 13:56 hirhatar.hu
  Dobrev Klára rákapcsolt a kampányra – feljelenti Orbán Viktort
2019. 04. 24. 13:56 hirhatar.hu
  Menekülttáborban járt és a NOB elnökével is találkozott a magyar kick-boxos
2019. 04. 22. 11:33 hirhatar.hu
  Húsvétra
2019. 04. 22. 11:33 hirhatar.hu
  Húsvéti üdvözlet éhezőknek és túltápláltaknak
2019. 04. 22. 11:33 hirhatar.hu
  Bödőcs: Mészáros Lőrincen röhögnek a kormánytisztviselők is, amikor be vannak rúgva
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  Megvan az új helyszín a túlzottan szem előtt lévő Blaha Lujza téri ételosztáshoz
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  Hosszú hónapok feszültsége után elvitték a 3. legnagyobb lottónyereményt – ezúttal feltűnően egyszerű számsorral
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  Erdő Péter húsvéti bűnbocsánatában, ha halkan is, de szembehelyezkedik az Orbán-rendszerrel
2019. 04. 20. 18:00 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport