SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR - Készüljünk fel a télre

SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR
   
 2020.07.12.
 Vasárnap
Ma Izabella napja van.
Holnap Jenő napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 17. 14:13     


Készüljünk fel a télre
A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lakossági fórumot szervezett a Fehérvári Civil Központba.

A tél számtalan örömforrása mellett sajnos veszélyeket is rejteget, azonban ha tisztában vagyunk ezekkel és betartunk pár alapvető biztonsági szabályt, akkor nem kell gonddal, bosszúsággal, tragédiával számolnunk. A témával kapcsolatban a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lakossági fórumot szervezett a Fehérvári Civil Központba, amelyen a társhatóságok is képviselték magukat.

 

Fotó: katasztrófavédelem

 

 

 

 

 

 

A rendezvényt Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte az előrelátás, a felkészültség, az öngondoskodás fontosságát. Természetesen, mind a hivatásos, mind a civil szervezetek arra törekszenek, hogy bármikor és minden helyzetben megadják a segítséget a bajbajutottaknak, azonban előfordulhatnak szélsőséges állapotok is. Ilyenkor esetleg sokkal több ember igényel segítséget, mint a mentésre rendelkezésre álló erők nagysága. Ebben az esetben rangsorolni kell, a súlyosabb, illetve közvetlen veszélyhelyzeteket előre kell sorolni. A várakozásra kényszerülők viszont nagyobb biztonságban vészelhetik át a mentésükig hátralévő időszakot, amennyiben előrelátóak voltak és felkészültek. Természetesen a legfontosabb tényező a megelőzés, hiszen az lenne a legjobb, ha minél kevesebben kerülnének bajba és szorulnának segítségre.

 

A fentiek szellemében az előrelátás és az öngondoskodás volt a vezérfonala az előadásoknak, amelyekből számtalan hasznos információt lehetett meríteni. A sort a Fejér Megyei Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Zrt. vezérigazgatója, Németh Sándor nyitotta, aki a szén-monoxid riasztó kiválasztásával, elhelyezésével és karbantartásával kapcsolatban adott át fontos információkat.

 

A következő előadó Béres Imre volt, aki a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervétől érkezett, és arról adott összefoglalót, hogy a hidegnek milyen hatásai lehetnek az emberi szervezetre, továbbá ezeknek a hatásoknak a kivédésére is hasznos tanácsokat nyújtott át.

 

A rendőrség feladatait, mind a közlekedésrendészet, a közrendvédelem és az igazgatásrendészet oldaláról a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság részéről Kollár Levente rendőr alezredes ismertette. Előadásában kihangsúlyozta a gépjárművek téli felkészítésének és a tervezett útvonalra vonatkozó út- és időjárási viszonyokra vonatkozó információk beszerzésének fontosságát.

 

Megyénk úthálózatát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatósága kezeli. A szervezetet Molnár István igazgató képviselte a fórumon. Ismertetőjében bemutatta az igazgatóság feladatait, gépjárműparkját, a különböző típusú utak síkosságmentesítés és hóeltakarítás szempontjából történő felosztását. A gépjárművezetők nélkülözhetetlen ismereteket kaptak az egyes időjárási körülményekhez kapcsolódó útviszonyokról, amelyek segítenek megelőzni a baleseteket.

 

A következő ismertetőt Tanai Csilla tűzoltó őrnagy és Mihály Gyula közösen tartotta, akik a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesületet képviselték. Tájékoztatójuk kiterjedt az egyesület fő tevékenységeinek az ismertetésére, nevezetesen a folyami-, a vízi- és a katasztrófavédelmi információs és segélyhívó rendszerek működtetésére. Az állampolgárok elsősorban a nagy tavaink partján üzemeltetett villanófényes viharjelző rendszerek nyújtotta biztonság révén kerülnek kapcsolatba a szervezettel.

 

A program záró előadása a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó századostól volt hallható. A téli útviszonyok és a hideg okozta egészségkárosodások mellett a közeledő ünnepek a tűzesetek veszélyét is magukban hordozzák. A gyertyák és mécsesek nyílt lángja, a nagy teljesítményű elektromos fűtőtestekkel és konyhai gépekkel túlterhelt villamos hálózat, továbbá a pirotechnikai termékek mind komoly veszélyhelyzetet tudnak teremteni. Természetesen ezekben az esetekben is igazak a bevezetőben már ismertetett alapvetések, miszerint a megfelelő műszaki biztonságú termékek felelősségteljes és a szabályoknak megfelelő használatával megelőzhetőek az emberi tragédiák.   


További hírek

  Osztálykirándulás helyett perre mennek a pécsi gimnazisták
2020. 07. 08. 17:54 hirhatar.hu
  Zsinagógában került hálatáblára Orbán Viktor neve
2020. 07. 07. 18:02 hirhatar.hu
  615 milliót adott a kormány a ciszterci rend siófoki apartmanházára
2020. 07. 07. 18:00 hirhatar.hu
  Nem megy börtönbe a fideszes pedofil ex-diplomata
2020. 07. 06. 19:53 hirhatar.hu
  Félmilliárd forint közpénzt kap a Kurultáj nevű ősmagyar revü
2020. 07. 05. 17:38 hirhatar.hu
  Lesz baj: Nem taxizhat, akinek priusza van
2020. 07. 03. 19:58 hirhatar.hu
  Szikora Róbert szereti Orbán Viktort – nem kicsit, de nagyon
2020. 06. 30. 21:23 hirhatar.hu
  Elárverezték a „vasalódeszkás” tanár híres szemléltetőeszközét
2020. 06. 30. 21:23 hirhatar.hu
  Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
2020. 06. 26. 20:27 hirhatar.hu
  109 millió forintot hozott az 52 milliárdból épült állami tesztpálya
2020. 06. 26. 20:27 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport