SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR - Készüljünk fel a télre

SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.04.26.
 Péntek
Ma Ervin napja van.
Holnap Zita napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 17. 14:13     


Készüljünk fel a télre
A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lakossági fórumot szervezett a Fehérvári Civil Központba.

A tél számtalan örömforrása mellett sajnos veszélyeket is rejteget, azonban ha tisztában vagyunk ezekkel és betartunk pár alapvető biztonsági szabályt, akkor nem kell gonddal, bosszúsággal, tragédiával számolnunk. A témával kapcsolatban a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lakossági fórumot szervezett a Fehérvári Civil Központba, amelyen a társhatóságok is képviselték magukat.

 

Fotó: katasztrófavédelem

 

 

 

 

 

 

A rendezvényt Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte az előrelátás, a felkészültség, az öngondoskodás fontosságát. Természetesen, mind a hivatásos, mind a civil szervezetek arra törekszenek, hogy bármikor és minden helyzetben megadják a segítséget a bajbajutottaknak, azonban előfordulhatnak szélsőséges állapotok is. Ilyenkor esetleg sokkal több ember igényel segítséget, mint a mentésre rendelkezésre álló erők nagysága. Ebben az esetben rangsorolni kell, a súlyosabb, illetve közvetlen veszélyhelyzeteket előre kell sorolni. A várakozásra kényszerülők viszont nagyobb biztonságban vészelhetik át a mentésükig hátralévő időszakot, amennyiben előrelátóak voltak és felkészültek. Természetesen a legfontosabb tényező a megelőzés, hiszen az lenne a legjobb, ha minél kevesebben kerülnének bajba és szorulnának segítségre.

 

A fentiek szellemében az előrelátás és az öngondoskodás volt a vezérfonala az előadásoknak, amelyekből számtalan hasznos információt lehetett meríteni. A sort a Fejér Megyei Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Zrt. vezérigazgatója, Németh Sándor nyitotta, aki a szén-monoxid riasztó kiválasztásával, elhelyezésével és karbantartásával kapcsolatban adott át fontos információkat.

 

A következő előadó Béres Imre volt, aki a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervétől érkezett, és arról adott összefoglalót, hogy a hidegnek milyen hatásai lehetnek az emberi szervezetre, továbbá ezeknek a hatásoknak a kivédésére is hasznos tanácsokat nyújtott át.

 

A rendőrség feladatait, mind a közlekedésrendészet, a közrendvédelem és az igazgatásrendészet oldaláról a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság részéről Kollár Levente rendőr alezredes ismertette. Előadásában kihangsúlyozta a gépjárművek téli felkészítésének és a tervezett útvonalra vonatkozó út- és időjárási viszonyokra vonatkozó információk beszerzésének fontosságát.

 

Megyénk úthálózatát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatósága kezeli. A szervezetet Molnár István igazgató képviselte a fórumon. Ismertetőjében bemutatta az igazgatóság feladatait, gépjárműparkját, a különböző típusú utak síkosságmentesítés és hóeltakarítás szempontjából történő felosztását. A gépjárművezetők nélkülözhetetlen ismereteket kaptak az egyes időjárási körülményekhez kapcsolódó útviszonyokról, amelyek segítenek megelőzni a baleseteket.

 

A következő ismertetőt Tanai Csilla tűzoltó őrnagy és Mihály Gyula közösen tartotta, akik a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesületet képviselték. Tájékoztatójuk kiterjedt az egyesület fő tevékenységeinek az ismertetésére, nevezetesen a folyami-, a vízi- és a katasztrófavédelmi információs és segélyhívó rendszerek működtetésére. Az állampolgárok elsősorban a nagy tavaink partján üzemeltetett villanófényes viharjelző rendszerek nyújtotta biztonság révén kerülnek kapcsolatba a szervezettel.

 

A program záró előadása a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó századostól volt hallható. A téli útviszonyok és a hideg okozta egészségkárosodások mellett a közeledő ünnepek a tűzesetek veszélyét is magukban hordozzák. A gyertyák és mécsesek nyílt lángja, a nagy teljesítményű elektromos fűtőtestekkel és konyhai gépekkel túlterhelt villamos hálózat, továbbá a pirotechnikai termékek mind komoly veszélyhelyzetet tudnak teremteni. Természetesen ezekben az esetekben is igazak a bevezetőben már ismertetett alapvetések, miszerint a megfelelő műszaki biztonságú termékek felelősségteljes és a szabályoknak megfelelő használatával megelőzhetőek az emberi tragédiák.   


További hírek

  A hülyének is megéri hülyének lenni
2019. 04. 24. 18:00 hirhatar.hu
  A patkányok nem akarják irtani a patkányokat
2019. 04. 24. 13:56 hirhatar.hu
  Dobrev Klára rákapcsolt a kampányra – feljelenti Orbán Viktort
2019. 04. 24. 13:56 hirhatar.hu
  Menekülttáborban járt és a NOB elnökével is találkozott a magyar kick-boxos
2019. 04. 22. 11:33 hirhatar.hu
  Húsvétra
2019. 04. 22. 11:33 hirhatar.hu
  Húsvéti üdvözlet éhezőknek és túltápláltaknak
2019. 04. 22. 11:33 hirhatar.hu
  Bödőcs: Mészáros Lőrincen röhögnek a kormánytisztviselők is, amikor be vannak rúgva
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  Megvan az új helyszín a túlzottan szem előtt lévő Blaha Lujza téri ételosztáshoz
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  Hosszú hónapok feszültsége után elvitték a 3. legnagyobb lottónyereményt – ezúttal feltűnően egyszerű számsorral
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  Erdő Péter húsvéti bűnbocsánatában, ha halkan is, de szembehelyezkedik az Orbán-rendszerrel
2019. 04. 20. 18:00 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport