SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR - Készüljünk fel a télre

SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.10.19.
 Szombat
Ma Nándor napja van.
Holnap Vendel napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 17. 14:13     


Készüljünk fel a télre
A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lakossági fórumot szervezett a Fehérvári Civil Központba.

A tél számtalan örömforrása mellett sajnos veszélyeket is rejteget, azonban ha tisztában vagyunk ezekkel és betartunk pár alapvető biztonsági szabályt, akkor nem kell gonddal, bosszúsággal, tragédiával számolnunk. A témával kapcsolatban a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lakossági fórumot szervezett a Fehérvári Civil Központba, amelyen a társhatóságok is képviselték magukat.

 

Fotó: katasztrófavédelem

 

 

 

 

 

 

A rendezvényt Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte az előrelátás, a felkészültség, az öngondoskodás fontosságát. Természetesen, mind a hivatásos, mind a civil szervezetek arra törekszenek, hogy bármikor és minden helyzetben megadják a segítséget a bajbajutottaknak, azonban előfordulhatnak szélsőséges állapotok is. Ilyenkor esetleg sokkal több ember igényel segítséget, mint a mentésre rendelkezésre álló erők nagysága. Ebben az esetben rangsorolni kell, a súlyosabb, illetve közvetlen veszélyhelyzeteket előre kell sorolni. A várakozásra kényszerülők viszont nagyobb biztonságban vészelhetik át a mentésükig hátralévő időszakot, amennyiben előrelátóak voltak és felkészültek. Természetesen a legfontosabb tényező a megelőzés, hiszen az lenne a legjobb, ha minél kevesebben kerülnének bajba és szorulnának segítségre.

 

A fentiek szellemében az előrelátás és az öngondoskodás volt a vezérfonala az előadásoknak, amelyekből számtalan hasznos információt lehetett meríteni. A sort a Fejér Megyei Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Zrt. vezérigazgatója, Németh Sándor nyitotta, aki a szén-monoxid riasztó kiválasztásával, elhelyezésével és karbantartásával kapcsolatban adott át fontos információkat.

 

A következő előadó Béres Imre volt, aki a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervétől érkezett, és arról adott összefoglalót, hogy a hidegnek milyen hatásai lehetnek az emberi szervezetre, továbbá ezeknek a hatásoknak a kivédésére is hasznos tanácsokat nyújtott át.

 

A rendőrség feladatait, mind a közlekedésrendészet, a közrendvédelem és az igazgatásrendészet oldaláról a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság részéről Kollár Levente rendőr alezredes ismertette. Előadásában kihangsúlyozta a gépjárművek téli felkészítésének és a tervezett útvonalra vonatkozó út- és időjárási viszonyokra vonatkozó információk beszerzésének fontosságát.

 

Megyénk úthálózatát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatósága kezeli. A szervezetet Molnár István igazgató képviselte a fórumon. Ismertetőjében bemutatta az igazgatóság feladatait, gépjárműparkját, a különböző típusú utak síkosságmentesítés és hóeltakarítás szempontjából történő felosztását. A gépjárművezetők nélkülözhetetlen ismereteket kaptak az egyes időjárási körülményekhez kapcsolódó útviszonyokról, amelyek segítenek megelőzni a baleseteket.

 

A következő ismertetőt Tanai Csilla tűzoltó őrnagy és Mihály Gyula közösen tartotta, akik a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesületet képviselték. Tájékoztatójuk kiterjedt az egyesület fő tevékenységeinek az ismertetésére, nevezetesen a folyami-, a vízi- és a katasztrófavédelmi információs és segélyhívó rendszerek működtetésére. Az állampolgárok elsősorban a nagy tavaink partján üzemeltetett villanófényes viharjelző rendszerek nyújtotta biztonság révén kerülnek kapcsolatba a szervezettel.

 

A program záró előadása a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó századostól volt hallható. A téli útviszonyok és a hideg okozta egészségkárosodások mellett a közeledő ünnepek a tűzesetek veszélyét is magukban hordozzák. A gyertyák és mécsesek nyílt lángja, a nagy teljesítményű elektromos fűtőtestekkel és konyhai gépekkel túlterhelt villamos hálózat, továbbá a pirotechnikai termékek mind komoly veszélyhelyzetet tudnak teremteni. Természetesen ezekben az esetekben is igazak a bevezetőben már ismertetett alapvetések, miszerint a megfelelő műszaki biztonságú termékek felelősségteljes és a szabályoknak megfelelő használatával megelőzhetőek az emberi tragédiák.   


További hírek

  Kövér László menekül – kordonokkal keríti el magát még a Parlamentben is
2019. 10. 18. 18:57 hirhatar.hu
  Tervezz egyedi fényképes telefontokot!
2019. 10. 18. 13:39 szekesfehervari-hirhatar.hu
  Újabb kerületekben blokkolja a Fidesz az ellenzéki polgármesterek hivatalba lépését
2019. 10. 18. 10:20 hirhatar.hu
  És most kezdődik. Vagy kezdődne. Vagy kezdődhetne.
2019. 10. 17. 14:31 hirhatar.hu
  Most, hogy türkök lettünk, Orbán nem mer beszédet tartani október 23-án
2019. 10. 17. 14:31 hirhatar.hu
  Tűzifa nélkül hat kiskorú gyermekkel –nem érdekli sem Mészárost, sem Mága Zoltánt
2019. 10. 16. 16:10 hirhatar.hu
  Polt főügyésszel közös balatoni villát bérel Borkai milliárdos szex- és üzleti partnere
2019. 10. 16. 11:22 hirhatar.hu
  Tarlós lelép a politikából
2019. 10. 15. 15:20 hirhatar.hu
  Nofene: Miután nagyot bukott a Fidesz, a Hit Gyülekezet-vezér hirtelen kritikusan áll a kormánypárthoz
2019. 10. 15. 15:20 hirhatar.hu
  Az ellenzék máris megkezdte elszámoltatást: V. Naszály Márta kivizsgáltatja a várbeli lakásmutyika
2019. 10. 15. 11:19 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport