SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR - Kormánydöntés Fűtőerőmű ügyben

SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.07.17.
 Szerda
Ma Endre, Elek napja van.
Holnap Frigyes napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 08. 18:32     


Kormánydöntés Fűtőerőmű ügyben
Önkormányzati működtetésbe kerülhet ez a közszolgáltatás is.

A szerdai kormányülésen a székesfehérvári Fűtőerőmű ügyében is döntés született. A felszámolás alatt álló céget - amely fontos közszolgáltatási feladatot lát el - Székesfehérvár Önkormányzata szeretné megvásárolni, mert csak ez adna garanciát a biztonságos működtetésre. A szerdai döntés értelmében a kormány támogatást nyújt a városnak, hogy indulhasson a felszámolásra kiírt pályázaton.

 

 

Fotó: cégtudor.hu

 

 

 Az augusztusi, Székesfehérváron megtartott kormányülésen kért a város polgármestere támogatást ahhoz, hogy az Önkormányzat megvásárolhassa a felszámolás alatt álló Fűtőerőmű vagyoni eszközeit, amelyekre 2 milliárd 750 millió forintos minimum vételáron írta ki a pályázatot a felszámoló. A közszolgáltatás önkormányzati kézbe kerülését támogató döntés a kormány szerdai ülésén meg is született – jelentette be a pénteki sajtótájékoztatón Vargha Tamás.

„Örömmel adom hírül, hogy Magyarország kormánya segítséget nyújt Székesfehérvár Önkormányzatának a fűtőerőmű vagyoni eszközeinek megvásárlásához. A szerdai ülésen tárgyaltak erről a számunkra nagyon fontos kérdésről, amelynek eredményeként a város indulhat a felszámolásra kiírt pályázaton. A támogatás pénzügyi részéről január végéig több részletben születnek majd meg a kormánydöntések, ám minden bizonnyal olyan mértékű támogatással számolhatunk, ami megközelíti a teljes vételárat. A legfontosabb most az, hogy a november 18-i határidőig a város Önkormányzata beadhatja pályázatát, azaz részt tud venni a Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. vagyoni eszközeire vonatkozó kiíráson.” – mondta el Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.   

Székesfehérvár számára nagyon fontos a Fűtőerőmű további sorsa, hiszen a biztonságos távhő-ellátást tudjuk ezzel garantálni – fogalmazott a kormány döntése kapcsán dr. Cser-Palkovics András. 

"Nagy lehetőség Székesfehérvár Önkormányzatának, hogy egy újabb fontos közszolgáltatás működtetője lehet. Korábban többször került veszélybe a hőszolgáltatás, a város közbeavatkozására volt szükség minden esetben. Több mint húszezer távfűtéses lakás van a városban, így az ott élőknek is biztonságot adhat ez a kormányzati döntés, hiszen ezáltal lesz megteremthető a garancia a folyamatos ellátásra. A november 14-i közgyűlésen dönt majd a képviselőtestület arról, hogy az Önkormányzat induljon a Fűtőerőmű vagyoni eszközeinek megvásárlása kiírt pályázaton és vállalja a közszolgáltatás további működtetését. Egyúttal szeretném megnyugtatni a munkavállalókat is, hiszen az a szándékunk, hogy aki most a Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft-nél dolgozik, annak a jövőben is biztonsággal legyen munkája.” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a vagyoni elemekre kiírt pályázatot a felhívás kézhezvételétől számított 60 napon belül – november 18-áig - lehet benyújtani, a felszámoló a pályázat eredményéről 30 napon belül értesítést küld, amelyet követően a szerződést a felszámoló erre irányuló felszólítása után 30 napon belül kell megkötni, a vételárat pedig a szerződéskötést követő 90 napon belül kell megfizetni.


További hírek

  Sokan tanulhatnak emberséget frissen világbajnokságot nyert úszónktól
2019. 07. 13. 17:44 hirhatar.hu
  Halló-halló, itt Észak-Korea: a vezér virslit eszik
2019. 07. 13. 13:05 hirhatar.hu
  A DK kilépett az ózdi összefogásból a náci-feelinges jobbikos jelölt miatt
2019. 07. 13. 13:05 hirhatar.hu
  Szexuális fajtalankodási botrány Orbán kedvenc katonaiskolájában
2019. 07. 12. 17:55 hirhatar.hu
  Nem zárták ki pártjából Szanyit – de nagyon megrótták
2019. 07. 12. 10:46 hirhatar.hu
  Az új szlovák elnök kínosan lealázta a magyar államfőket
2019. 07. 12. 10:46 hirhatar.hu
  Cuki: Egy verzió arról, hogy valójában miért is zseni Mészáros Lőrinc
2019. 07. 11. 13:27 hirhatar.hu
  A főpolgármester-jelölt perek sorozatára készül
2019. 07. 11. 13:27 hirhatar.hu
  Ötvenéves a János-hegyi Szántó Gyula emlékmű
2019. 07. 11. 13:27 hirhatar.hu
  Csak júliusban egymilliárd forintot utal át a magyar kormány kárpátaljai iskolafejlesztésre
2019. 07. 09. 12:36 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport