SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR - Kormánydöntés Fűtőerőmű ügyben

SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.04.25.
 Csütörtök
Ma Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 08. 18:32     


Kormánydöntés Fűtőerőmű ügyben
Önkormányzati működtetésbe kerülhet ez a közszolgáltatás is.

A szerdai kormányülésen a székesfehérvári Fűtőerőmű ügyében is döntés született. A felszámolás alatt álló céget - amely fontos közszolgáltatási feladatot lát el - Székesfehérvár Önkormányzata szeretné megvásárolni, mert csak ez adna garanciát a biztonságos működtetésre. A szerdai döntés értelmében a kormány támogatást nyújt a városnak, hogy indulhasson a felszámolásra kiírt pályázaton.

 

 

Fotó: cégtudor.hu

 

 

 Az augusztusi, Székesfehérváron megtartott kormányülésen kért a város polgármestere támogatást ahhoz, hogy az Önkormányzat megvásárolhassa a felszámolás alatt álló Fűtőerőmű vagyoni eszközeit, amelyekre 2 milliárd 750 millió forintos minimum vételáron írta ki a pályázatot a felszámoló. A közszolgáltatás önkormányzati kézbe kerülését támogató döntés a kormány szerdai ülésén meg is született – jelentette be a pénteki sajtótájékoztatón Vargha Tamás.

„Örömmel adom hírül, hogy Magyarország kormánya segítséget nyújt Székesfehérvár Önkormányzatának a fűtőerőmű vagyoni eszközeinek megvásárlásához. A szerdai ülésen tárgyaltak erről a számunkra nagyon fontos kérdésről, amelynek eredményeként a város indulhat a felszámolásra kiírt pályázaton. A támogatás pénzügyi részéről január végéig több részletben születnek majd meg a kormánydöntések, ám minden bizonnyal olyan mértékű támogatással számolhatunk, ami megközelíti a teljes vételárat. A legfontosabb most az, hogy a november 18-i határidőig a város Önkormányzata beadhatja pályázatát, azaz részt tud venni a Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. vagyoni eszközeire vonatkozó kiíráson.” – mondta el Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.   

Székesfehérvár számára nagyon fontos a Fűtőerőmű további sorsa, hiszen a biztonságos távhő-ellátást tudjuk ezzel garantálni – fogalmazott a kormány döntése kapcsán dr. Cser-Palkovics András. 

"Nagy lehetőség Székesfehérvár Önkormányzatának, hogy egy újabb fontos közszolgáltatás működtetője lehet. Korábban többször került veszélybe a hőszolgáltatás, a város közbeavatkozására volt szükség minden esetben. Több mint húszezer távfűtéses lakás van a városban, így az ott élőknek is biztonságot adhat ez a kormányzati döntés, hiszen ezáltal lesz megteremthető a garancia a folyamatos ellátásra. A november 14-i közgyűlésen dönt majd a képviselőtestület arról, hogy az Önkormányzat induljon a Fűtőerőmű vagyoni eszközeinek megvásárlása kiírt pályázaton és vállalja a közszolgáltatás további működtetését. Egyúttal szeretném megnyugtatni a munkavállalókat is, hiszen az a szándékunk, hogy aki most a Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft-nél dolgozik, annak a jövőben is biztonsággal legyen munkája.” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a vagyoni elemekre kiírt pályázatot a felhívás kézhezvételétől számított 60 napon belül – november 18-áig - lehet benyújtani, a felszámoló a pályázat eredményéről 30 napon belül értesítést küld, amelyet követően a szerződést a felszámoló erre irányuló felszólítása után 30 napon belül kell megkötni, a vételárat pedig a szerződéskötést követő 90 napon belül kell megfizetni.


További hírek

  A hülyének is megéri hülyének lenni
2019. 04. 24. 18:00 hirhatar.hu
  A patkányok nem akarják irtani a patkányokat
2019. 04. 24. 13:56 hirhatar.hu
  Dobrev Klára rákapcsolt a kampányra – feljelenti Orbán Viktort
2019. 04. 24. 13:56 hirhatar.hu
  Menekülttáborban járt és a NOB elnökével is találkozott a magyar kick-boxos
2019. 04. 22. 11:33 hirhatar.hu
  Húsvétra
2019. 04. 22. 11:33 hirhatar.hu
  Húsvéti üdvözlet éhezőknek és túltápláltaknak
2019. 04. 22. 11:33 hirhatar.hu
  Bödőcs: Mészáros Lőrincen röhögnek a kormánytisztviselők is, amikor be vannak rúgva
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  Megvan az új helyszín a túlzottan szem előtt lévő Blaha Lujza téri ételosztáshoz
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  Hosszú hónapok feszültsége után elvitték a 3. legnagyobb lottónyereményt – ezúttal feltűnően egyszerű számsorral
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  Erdő Péter húsvéti bűnbocsánatában, ha halkan is, de szembehelyezkedik az Orbán-rendszerrel
2019. 04. 20. 18:00 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport