SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR - Kormánydöntés Fűtőerőmű ügyben

SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.02.18.
 Hétfő
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 08. 18:32     


Kormánydöntés Fűtőerőmű ügyben
Önkormányzati működtetésbe kerülhet ez a közszolgáltatás is.

A szerdai kormányülésen a székesfehérvári Fűtőerőmű ügyében is döntés született. A felszámolás alatt álló céget - amely fontos közszolgáltatási feladatot lát el - Székesfehérvár Önkormányzata szeretné megvásárolni, mert csak ez adna garanciát a biztonságos működtetésre. A szerdai döntés értelmében a kormány támogatást nyújt a városnak, hogy indulhasson a felszámolásra kiírt pályázaton.

 

 

Fotó: cégtudor.hu

 

 

 Az augusztusi, Székesfehérváron megtartott kormányülésen kért a város polgármestere támogatást ahhoz, hogy az Önkormányzat megvásárolhassa a felszámolás alatt álló Fűtőerőmű vagyoni eszközeit, amelyekre 2 milliárd 750 millió forintos minimum vételáron írta ki a pályázatot a felszámoló. A közszolgáltatás önkormányzati kézbe kerülését támogató döntés a kormány szerdai ülésén meg is született – jelentette be a pénteki sajtótájékoztatón Vargha Tamás.

„Örömmel adom hírül, hogy Magyarország kormánya segítséget nyújt Székesfehérvár Önkormányzatának a fűtőerőmű vagyoni eszközeinek megvásárlásához. A szerdai ülésen tárgyaltak erről a számunkra nagyon fontos kérdésről, amelynek eredményeként a város indulhat a felszámolásra kiírt pályázaton. A támogatás pénzügyi részéről január végéig több részletben születnek majd meg a kormánydöntések, ám minden bizonnyal olyan mértékű támogatással számolhatunk, ami megközelíti a teljes vételárat. A legfontosabb most az, hogy a november 18-i határidőig a város Önkormányzata beadhatja pályázatát, azaz részt tud venni a Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft. vagyoni eszközeire vonatkozó kiíráson.” – mondta el Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.   

Székesfehérvár számára nagyon fontos a Fűtőerőmű további sorsa, hiszen a biztonságos távhő-ellátást tudjuk ezzel garantálni – fogalmazott a kormány döntése kapcsán dr. Cser-Palkovics András. 

"Nagy lehetőség Székesfehérvár Önkormányzatának, hogy egy újabb fontos közszolgáltatás működtetője lehet. Korábban többször került veszélybe a hőszolgáltatás, a város közbeavatkozására volt szükség minden esetben. Több mint húszezer távfűtéses lakás van a városban, így az ott élőknek is biztonságot adhat ez a kormányzati döntés, hiszen ezáltal lesz megteremthető a garancia a folyamatos ellátásra. A november 14-i közgyűlésen dönt majd a képviselőtestület arról, hogy az Önkormányzat induljon a Fűtőerőmű vagyoni eszközeinek megvásárlása kiírt pályázaton és vállalja a közszolgáltatás további működtetését. Egyúttal szeretném megnyugtatni a munkavállalókat is, hiszen az a szándékunk, hogy aki most a Székesfehérvári Fűtőerőmű Kft-nél dolgozik, annak a jövőben is biztonsággal legyen munkája.” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a vagyoni elemekre kiírt pályázatot a felhívás kézhezvételétől számított 60 napon belül – november 18-áig - lehet benyújtani, a felszámoló a pályázat eredményéről 30 napon belül értesítést küld, amelyet követően a szerződést a felszámoló erre irányuló felszólítása után 30 napon belül kell megkötni, a vételárat pedig a szerződéskötést követő 90 napon belül kell megfizetni.


További hírek

  Elhunyt egy különleges művész – Bruno Ganz 77 éves volt
2019. 02. 17. 09:19 hirhatar.hu
  „Identitásmeghatározó” kampánnyal erősít a Mi Hazánk most, hogy a Jobbik a megszűnés küszöbén
2019. 02. 17. 09:19 hirhatar.hu
  Szinte ingyen dolgoztak Németh Szilárdnak, ezért került „csak” 40 millióba
2019. 02. 17. 09:19 hirhatar.hu
  Dögkeselyűk – a TV2 lenyúlása után megkezdődött Vajna rádiójának a ledarálása is
2019. 02. 15. 15:21 hirhatar.hu
  A kis hamis: Palkovics majd’ egymillát markolt fel havonta a semmire az MTA-tól
2019. 02. 15. 15:21 hirhatar.hu
  Szijjártó csak a húsgolyót ismeri a svéd (köz)életszínvonalból
2019. 02. 15. 15:21 hirhatar.hu
  A Fidesz leszavazta az idén 100 éves Bálint gazda díszpolgárságát
2019. 02. 14. 17:29 hirhatar.hu
  Mészáros Lőrincé lesz a Néprajzi Múzeum is
2019. 02. 14. 17:29 hirhatar.hu
  Sz@rszag a felcsútok géniusza körül
2019. 02. 14. 12:17 hirhatar.hu
  Elérkezett az armageddon: Balázs Pali levágatta a rackahajat
2019. 02. 14. 12:17 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport