SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR - Összefogás az állami gondozottakért

SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.04.25.
 Csütörtök
Ma Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 08. 18:40     


Összefogás az állami gondozottakért
Második alkalommal szervez jótékonysági aukciót a „Vigyázó Kéz” Gyermekvédelmi Egyesület.

Második alkalommal szervez jótékonysági aukciót a „Vigyázó Kéz” Gyermekvédelmi Egyesület.  A decemberi árverést megelőzően november 14-én, csütörtökön 18.00 órakor nyílik az a Jótékonysági Kortárs Művészeti Kiállítás, amelyen megtekinthetőek a művészek, kézművesek által felajánlott alkotások.

A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület több mint 10 éve kiemelten segíti azokat az állami gondozott testvérpárokat, akik a sors különös akaratából más-más ellátási helyen nevelkednek.  A gyerekek sok esetben maguk kérik a segítséget, hogy szeretnék megismerni vér szerinti testvérüket, vagy szerencsésebb esetben többször is viszontlátni. Az egyesület sokszor valódi nyomozást folytat, mire sikerül fellelni a nevelőszülőknél, speciális intézményekben, rokonoknál, illetve örökbefogadó családoknál élő testvért. Ezek olyan kötelékek, amelyek később, felnőtt korban segítik a társadalomba való beilleszkedést.

 

A kapcsolatok ápolása érdekében két-háromhavonta testvértalálkozókat, évi egy-kettő alkalommal testvértáborokat szerveznek. Az egyesület programjain (kirándulások, színházlátogatás, sportesemények) külön is odafigyelnek arra, hogy a testvérek találkozhassanak. Jelenleg több mint 150 más-más ellátási helyen nevelkedő testvérpár kapcsolattartását segítik.

 

A közös programok finanszírozására – a pályázati lehetőségek mellett – idén második alkalommal szervezik meg az „Adventi Jótékonysági Kiállítást és Aukciót”. Idáig több mint 20 művész ajánlotta fel alkotását. Ők a Székesfehérvári Művészek Társaságának és a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai. A felajánlók között szerepel Szentes Ottokár, Kovács Árpád, Juhász Tibor, Koppány Attila, Büki Zsuzsanna, Horváth Péter festőművészek, Kocsis Balázs szobrász, Szarka Tamás keramikus,  Radetzky Jenőné népi iparművész, Vincze Mátyás és Legeza József kézművesek.Segítők azonban a megyehatáron túlról is érkeztek, hiszen öt akvarellt Jászberényből, további műtárgyak pedig Tatabányáról, valamint Budapestről is küldtek.

A liciten résztvevők nemcsak a minőségi kortárs alkotásokat vásárolhatják meg kedvező áron, hanem  a más-más ellátási helyen nevelkedő állami gondozott testvérek kapcsolatának fejlesztő programját is támogathatják. A kiállított művészeti alkotásokra nem csak személyesen, de a neten is lehet vásárlási ajánlatot adni.

 

A felajánlott alkotásokból november 14-én, csütörtökön 18.00 órakor A Szabadművelődés Házában nyílik kiállítás, amelyet Róth Péter alpolgármester nyit meg. A tárlat anyaga  már megtekinthető a www.jotekonysagi-arveres.vigyazokez.hu weblapon is. A jótékonysági aukcióra december 4-én, szerdán 17.00 órától kerül sor.

 


További hírek

  A hülyének is megéri hülyének lenni
2019. 04. 24. 18:00 hirhatar.hu
  A patkányok nem akarják irtani a patkányokat
2019. 04. 24. 13:56 hirhatar.hu
  Dobrev Klára rákapcsolt a kampányra – feljelenti Orbán Viktort
2019. 04. 24. 13:56 hirhatar.hu
  Menekülttáborban járt és a NOB elnökével is találkozott a magyar kick-boxos
2019. 04. 22. 11:33 hirhatar.hu
  Húsvétra
2019. 04. 22. 11:33 hirhatar.hu
  Húsvéti üdvözlet éhezőknek és túltápláltaknak
2019. 04. 22. 11:33 hirhatar.hu
  Bödőcs: Mészáros Lőrincen röhögnek a kormánytisztviselők is, amikor be vannak rúgva
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  Megvan az új helyszín a túlzottan szem előtt lévő Blaha Lujza téri ételosztáshoz
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  Hosszú hónapok feszültsége után elvitték a 3. legnagyobb lottónyereményt – ezúttal feltűnően egyszerű számsorral
2019. 04. 21. 09:22 hirhatar.hu
  Erdő Péter húsvéti bűnbocsánatában, ha halkan is, de szembehelyezkedik az Orbán-rendszerrel
2019. 04. 20. 18:00 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport