SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR - Összefogás az állami gondozottakért

SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.12.05.
 Csütörtök
Ma Vilma napja van.
Holnap Miklós napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 08. 18:40     


Összefogás az állami gondozottakért
Második alkalommal szervez jótékonysági aukciót a „Vigyázó Kéz” Gyermekvédelmi Egyesület.

Második alkalommal szervez jótékonysági aukciót a „Vigyázó Kéz” Gyermekvédelmi Egyesület.  A decemberi árverést megelőzően november 14-én, csütörtökön 18.00 órakor nyílik az a Jótékonysági Kortárs Művészeti Kiállítás, amelyen megtekinthetőek a művészek, kézművesek által felajánlott alkotások.

A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület több mint 10 éve kiemelten segíti azokat az állami gondozott testvérpárokat, akik a sors különös akaratából más-más ellátási helyen nevelkednek.  A gyerekek sok esetben maguk kérik a segítséget, hogy szeretnék megismerni vér szerinti testvérüket, vagy szerencsésebb esetben többször is viszontlátni. Az egyesület sokszor valódi nyomozást folytat, mire sikerül fellelni a nevelőszülőknél, speciális intézményekben, rokonoknál, illetve örökbefogadó családoknál élő testvért. Ezek olyan kötelékek, amelyek később, felnőtt korban segítik a társadalomba való beilleszkedést.

 

A kapcsolatok ápolása érdekében két-háromhavonta testvértalálkozókat, évi egy-kettő alkalommal testvértáborokat szerveznek. Az egyesület programjain (kirándulások, színházlátogatás, sportesemények) külön is odafigyelnek arra, hogy a testvérek találkozhassanak. Jelenleg több mint 150 más-más ellátási helyen nevelkedő testvérpár kapcsolattartását segítik.

 

A közös programok finanszírozására – a pályázati lehetőségek mellett – idén második alkalommal szervezik meg az „Adventi Jótékonysági Kiállítást és Aukciót”. Idáig több mint 20 művész ajánlotta fel alkotását. Ők a Székesfehérvári Művészek Társaságának és a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai. A felajánlók között szerepel Szentes Ottokár, Kovács Árpád, Juhász Tibor, Koppány Attila, Büki Zsuzsanna, Horváth Péter festőművészek, Kocsis Balázs szobrász, Szarka Tamás keramikus,  Radetzky Jenőné népi iparművész, Vincze Mátyás és Legeza József kézművesek.Segítők azonban a megyehatáron túlról is érkeztek, hiszen öt akvarellt Jászberényből, további műtárgyak pedig Tatabányáról, valamint Budapestről is küldtek.

A liciten résztvevők nemcsak a minőségi kortárs alkotásokat vásárolhatják meg kedvező áron, hanem  a más-más ellátási helyen nevelkedő állami gondozott testvérek kapcsolatának fejlesztő programját is támogathatják. A kiállított művészeti alkotásokra nem csak személyesen, de a neten is lehet vásárlási ajánlatot adni.

 

A felajánlott alkotásokból november 14-én, csütörtökön 18.00 órakor A Szabadművelődés Házában nyílik kiállítás, amelyet Róth Péter alpolgármester nyit meg. A tárlat anyaga  már megtekinthető a www.jotekonysagi-arveres.vigyazokez.hu weblapon is. A jótékonysági aukcióra december 4-én, szerdán 17.00 órától kerül sor.

 


További hírek

  Hosszú Katinka nem az edzőjét, hanem az élettársát vitte hivatalos meghívóval az EB-re
2019. 12. 02. 12:08 hirhatar.hu
  Három nap kellett: Kósa ma bocsánatot kért a hétvégi fidelitasos zsidózásáért
2019. 12. 02. 12:08 hirhatar.hu
  Fidelitas tisztújítás - kész a leltár
2019. 12. 01. 13:05 hirhatar.hu
  Felfelé bukik Tarlós dekoratív politikájú ex-alpolgármesternője
2019. 11. 30. 18:10 hirhatar.hu
  Az ORFK és a TEK plusz 301 milliónkból pörgött Putyin és Erdogan látogatásakor
2019. 11. 30. 11:57 hirhatar.hu
  Itthon tiltják, Bécsben kitüntetik - Alföldi rendezése kapta a legtöbb díjat az Armel Operafesztiválon
2019. 11. 30. 11:57 hirhatar.hu
  Megépül a magyar szuperkórház, 11 milliárdból - Kenyában
2019. 11. 29. 18:18 hirhatar.hu
  Varga Judit apja nem volt szállodavezető, mint például Schmitt Pál, de ügynökféle az igen
2019. 11. 29. 13:31 hirhatar.hu
  Van egy kis bibi a bukott fideszes ex-polgármester 7 milliós szabadságmegváltó igényével
2019. 11. 29. 13:31 hirhatar.hu
  Borkai ellenzéki riválisa váratlanul kilépett a polgármesteri harcból
2019. 11. 28. 15:42 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport