. Ma Ervin napja van.
Ál fogorvost fogtak
2011-10-26 21:38:03
Ál fogorvost fogtak

Ál fogorvost fogtak

A férfi évek óta úgy végzett fogorvosi tevékenységet, hogy nincs orvosi diplomája. A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének jelzése alapján indított nyomozást két hónappal ezelőtt a Gárdonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a velencei fogtechnikus ellen. Ezen időszak alatt gyűjtötték össze azokat az okirati és személyi bizonyítékokat, amik alapján kedden délután elfogták a férfit.

 

 

 

Az összehangolt akciót – amiben mind a gárdonyi nyomozók, mind a járőrök részt vettek – a fogtechnikus megfigyelése előzte meg. A rendőrök akkor érték tetten velencei házának egyik helyiségében kialakított magánrendelőben, amikor éppen egy fiatalemberen fogorvosi beavatkozásokat végzett, a váró pedig tele volt páciensekkel.


Nem csak a kuruzslót hanem a rendelőjében dolgozó asszisztensnőt is elfogták a rendőrök, ő segítette a fogtechnikust a fogászati beavatkozások során. 


A házban tartott helyszíni szemle és házkutatás öt órán keresztül zajlott. Jelen voltak a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének szakfelügyeletét ellátó főorvosok is, akik szaktanácsadóként segítették a nyomozók és a bűnügyi technikusok munkáját. A kompletten felszerelt fogászati rendelőben, rengeteg fogászati eszközt, valamint sok okirati bizonyítékot foglaltak le a razzia során.


A férfit a rendőrök előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol kuruzslás bűntettének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd ezt követően bűnügyi őrizetbe vették.


Asszisztensét – egy 31 éves csákvári nőt – szintén gyanúsítottként bűnsegédként hallgatták ki. A nyomozók ezt követően őt is bűnügyi őrizetbe vették.


A rendelkezésre álló adatok alapján a velencei fogtechnikus évek óta végzett olyan fogászati beavatkozásokat, amiket csak orvosi diplomát szerzett fogorvos tehet meg. Ő azonban ilyen jogosítvánnyal nem rendelkezett. Mint kiderült, a férfinak széles pacientúrája volt, akik rendszeresen visszajártak hozzá fogorvosi kezelésekre.


A Gárdonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán lévő nyomozás kiterjed mind a fogászati beavatkozások során használt eszközök, gyógyszerek beszerzési vonalának vizsgálatára, mind az elvégzett tevékenységekért kapott anyagi ellenszolgáltatás útjának beellenőrzésére.


A gárdonyi nyomozók kezdeményezik mind a férfi, mind pedig a nő előzetes letartóztatását. Tekintettel arra, hogy a nyomozás folyamatban van, annak sikeres lefolytatása érdekében egyelőre bővebb tájékoztatást nem adott a rendőrség.



Jogszabályi háttér:

Kuruzslás - Btk. 285. §

(1) Aki jogosulatlanul, ellenszolgáltatásért vagy rendszeresen az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet fejt ki, vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.


(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a kuruzslást az orvosi gyakorlatra jogosultság színlelésével követik el.


(3) E § alkalmazásában orvosi gyakorlatra jogosult az, akinek hazai egyetemen szerzett vagy külföldi egyetemen szerzett és honosított (egyenértékűségi záradékkal ellátott) orvosi oklevele van, illetőleg az a külföldi állampolgár, aki az egészségügyért felelős miniszter engedélye alapján oklevelének honosítása nélkül fejthet ki orvosi tevékenységet, feltéve mindegyik esetben, hogy nem áll az orvosi tevékenységtől eltiltás hatálya alatt.

 

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>