. Ma Ervin napja van.
Koreai gyógyszer készül majd Székesfehérváron
2014-03-11 10:20:17
Koreai gyógyszer készül majd Székesfehérváron

Koreai gyógyszer készül majd Székesfehérváron

Újabb ágazat erősíti Székesfehérvár gazdaságát azzal, hogy Székesfehérváron építi meg gyárát a Wooshin gyógyszeripari és gyógyászati termékeket forgalmazó cég. Több környékbeli országot is megnéztek a dél-koreai beruházók, éppen ezért örömteli, hogy Magyarországot választották termelési és kutatás-fejlesztési tevékenységük európai bázisává.

 

Fotó: ÖKK

 

 

 

 

 

 

 

Az Alba Ipari Zónában vásárolt területen még idén megkezdik az üzem építését. A mintegy 1,8 milliárdos befektetéssel megépülő gyárban várhatóan 50 főnek biztosítanak majd munkát – hangzott el a Parlamentben a Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, valamint dr. Cser-Palkovics András polgármester részvételével megtartott sajtótájékoztatón, amelyen Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője is jelen volt.



Egy új, gyógyszerészeti termékeket gyártó dél-koreai vállalat épít gyárat és kutatás-fejlesztési labort Székesfehérváron. A Wooshin Medics első európai irodáját még tavaly nyitotta a fővárosban és hétfőn délelőtt a Parlamentben jelentették be az új fehérvári gyár építését. A cég kilencezer négyzetméteres területet vásárolt meg az Alba Ipari Zónában, ahol a tervek szerint augusztusban kezdik el a 3500 négyzetméteres üzem építését.

Székesfehérvár polgármestere megköszönte a dél-koreai vállalatnak, hogy Székesfehérvárt választották, hiszen így Magyarország egyik fő gazdasági központja fejlődhet tovább. „Fontos mérföldkő Székesfehérvár életében ez a beruházás. A gyógyszeripari cég befektetésének köszönhetően egy olyan iparág érkezik Székesfehérvárra, amely nagyon innovatív, és eddig nem volt jelen a város gazdasági életében. Biztos vagyok abban, hogy a Wooshin Medics jól fogja érezni magát Fehérváron. Annak a több mint 50 családnak a nevében is szeretnék köszönetet mondani, akik majd munkahelyet találnak önöknél és köszönöm a kormánynak, hogy segíti a Székesfehérvár gazdaságát erősítő fejlesztéseket. Példa erre a műszaki felsőoktatással kapcsolatos döntés, valamint a mostani beruházás bejelentése is. A 2014 és 2020 közötti EU-s forrásokkal remélhetőleg még az eddigieknél is erősebb lesz a gazdasági fejlődés a városban.” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Szjjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár a magyar külgazdasági stratégiáról beszélt, amelynek keretében a kormány – felismerve a régiók gazdasági erejének változásait – bevezette a „keleti nyitást”. „A keleti nyitás stratégiával a leggyorsabban fejlődő piacok irányába nyitott a magyar gazdaság, melynek teljesítménye jelentős mértékben függ az export mennyiségétől. A távol-keleti országokkal való kapcsolat pedig növeli az ország exportját. A tavalyi évben a magyar külgazdasági stratégia egyik legsikeresebb területe a magyar-koreai kapcsolatok fejlődése volt. Az exportunk 24 százalékkal nőtt, a koreai befektetések értéke pedig megduplázódott Magyarországon. A gyógyszeriparnak 110 éves hagyománya van hazánkban. Éppen ezért örömteli, hogy a Wooshin Medics egy munkahelyteremtő beruházást hajt végre ebben az innovatív iparágban, és tovább erősíti az egyébként is jelentős kutatás-fejlesztési tevékenységet a gyógyszeriparban.” – mondta el Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár.

A Wooshin Medics gyógyszeripari vállalatot az elnök, Nam Tacksoo mutatta be. Mint mondta: „Huszonkét éves múlttal rendelkezik a vállalatunk és 2-3 éve döntöttünk úgy, hogy saját termelési bázist létesítünk Európában. Csehországot és Lengyelországot is vizsgáltuk, de végül Magyarországot választottuk, mert jól képzett emberi erőforrás áll rendelkezésre és a kormány is támogatja a fejlesztéseket. Székesfehérvári új gyárunkba azt a saját technológiát hozzuk, ami megfelel az EU-normáknak is. Olyan termékek készülnek majd itt, amelyek 90 százalékban exportra mennek. Az épület 3000 négyzetméteres és kétszintes lesz, itt első ütemben 50 munkahelyet teremtünk és a gyáron belül egy kutató-fejlesztő labort is létrehozunk. Mindez mutatja, hogy hiszünk Magyarország jelenében és jövőjében.” – ismertette Tacksoo Nam.

A Wooshin Medics ügyvezető igazgatója a cég termékeiről is szólt. A dél-koreai vállalat a Cataplasma nevű úgynevezett hidrogéles tapaszt, szájban oldódó filmtablettákat, illetve a bőrön át felszívódó gyógyszeradagoláshoz tervezett tapaszokat fog gyártani a Székesfehérváron felépülő üzemben, amely várhatóan 2015-ben kezdi majd meg a termelést az Alba Ipari Zónában.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>