SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR - Adventi várakozás Székesfehérváron

SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR
   
 2019.02.18.
 Hétfő
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 28. 20:44     


Adventi várakozás Székesfehérváron
Közös készülődés karácsonyra – adventi programok Székesfehérváron.

Az év legszebb ünnepe közeleg, erre készülve szervez színes és tartalmas adventi programsorozatot a Székesfehérvári Egyházmegye, valamint a város Önkormányzata. A Püspöki Palota udvarán és a Belvárosban is több helyszínen zajlanak majd a karácsonyváró programok, melyekre sajtótájékoztató keretében hívott meg mindenkit Spányi Antal megyés püspök és dr. Cser-Palkovics András polgármester. Fotó: ÖKK

 


Az első adventi hétvégével megkezdődik az a különlegesen szép időszak, amellyel a karácsonyra készülődik az emberiség. Ahogy azt Spányi Antal megyés püspök kiemelte, ezek a napok megérintik az emberek szívét, lelkét. „Ebben az évben, úgy tapasztalom, hogy az Advent valóban Adventtel kezdődik és nem előzik meg különböző marketingfogások. Az advent egy olyan időszak, amikor az emberek felkészítik szívüket és lelküket az ünnepre, amikor a körülöttünk élőkkel való kapcsolataink rendbetételével foglalkozunk és az egész világot is szeretnénk jobbá tenni. Advent idején az emberek nem csak azokra gondolnak, akiket közvetlenül ismernek, hanem megnyílik a szívük a rászorulók felé is.” – foglalta össze ünnepváró gondolatait Spányi Antal. A megyés püspök felhívta a figyelmet a „Jónak lenni jó!” címmel az MTVA-val közösen elindított országos akcióra, valamint a Püspöki udvarban és a Városház téren zajló jótékonysági gyűjtésekre is. „Kívánom, hogy legyen tartalmas az adventi időszak, hogy mindenki rendezni tudja lelki dolgait is, és hozza meg azt is, hogy békét tudjunk magunk körül teremteni.”

Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott a Székesfehérvári Egyházmegyének, hogy az Önkormányzat kiemelt partnere advent idején is. Majd arról szólt, hogy ebben a felgyorsult világban mekkora jelentősége van az egymásra figyelésnek. „Sokan jönnek a belvárosba ebben az időszakban és keresik a rendezvényeket, melyek segítenek a családoknak lélekben is felkészülni a karácsonyra. Idén éppen ezért advent idején még több programot szervezünk és próbáljuk a megújult belváros lehetőségeit is kihasználni. Azaz „belakjuk” a tereinket és több helyszínen, tematizálva szervezzük a minden korosztályt megszólító rendezvényeket. A legfontosabb változás, hogy nemcsak a Városház téren, hanem végig a Fő utcán és a Magyar Király Szálló előtti téren is lesznek események, valamint a belvárosi intézményekben is várjuk adventi programokkal az érdeklődőket. Érdekesség, hogy 52 különböző óvodai és iskolai csoport szerepel majd és mintegy 1500 fiatal lép színpadra karácsonyig. Advent időszakában zárjuk a Szent István Emlékévet is, ezért az idén még különlegesebb ünnepváró heteknek nézünk elébe.” – mondta el dr. Cser-Palkovics András.

Mint elhangzott, szombaton 16 órakor az Adventi Udvarban kerül sor az első gyertyagyújtásra, a Vörösmarty Színházban pedig 17.30 órakor, az Újszövetség Maraton előtt gyújtják meg az első gyertyát az adventi koszorún. Közösen készülnek a karácsony előtti utolsó ünnepi programra is, december 22-én, vasárnap Spányi Antal megyés püspök és dr. Cser-Palkovics András polgármester közösen mond köszöntőt a Városház téren, majd együtt gyújtják meg az adventi koszorún a negyedik gyertyát.

 

advent

A Székesfehérvári Püspöki Palota Adventi udvarának programjait Bertáné Pintér Katalin sajtóreferens ismertette. „Nem titkolt szándékunk, hogy családias legyen a Püspökség udvara, mind programjaiban, mind ünnepi díszeiben. Ennek része, hogy minden héten másképpen lesz berendezve a Betlehem, amely advent negyedik vasárnapjára lesz teljes. Minden hétvégén az Egyházmegye oktatási intézményeinek fiataljai adnak műsort és szombat délutánonként, 16 órától kerül sor a közös gyertyagyújtásokra, melyekre mindenkit szeretettel várunk. A Fehérvári Kézművesek Egyesületének vására, valamint az Egyházmegye területén működő fogyatékkal élők kézműves műhelyeinek jótékonysági vására zajlik majd az udvaron, valamint a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ intézeteiben felnövő gyerekek kézműves termékeiből is válogathatnak. Itt lehet megvásárolni az „Angyalka Álma” CD-t, melynek bevétele karitatív célokat szolgál. Az Egyházmegyei Karitász által gondozott „Egymillió csillag a szegényekért” programmal együtt idén tüzelő vásárlására fordítjuk a befolyt adományokat, amelyet az Egyházmegyében élő rászorulókhoz juttatunk el.” - emelte ki Bertáné Pintér Katalin.


További hírek

  Elhunyt egy különleges művész – Bruno Ganz 77 éves volt
2019. 02. 17. 09:19 hirhatar.hu
  „Identitásmeghatározó” kampánnyal erősít a Mi Hazánk most, hogy a Jobbik a megszűnés küszöbén
2019. 02. 17. 09:19 hirhatar.hu
  Szinte ingyen dolgoztak Németh Szilárdnak, ezért került „csak” 40 millióba
2019. 02. 17. 09:19 hirhatar.hu
  Dögkeselyűk – a TV2 lenyúlása után megkezdődött Vajna rádiójának a ledarálása is
2019. 02. 15. 15:21 hirhatar.hu
  A kis hamis: Palkovics majd’ egymillát markolt fel havonta a semmire az MTA-tól
2019. 02. 15. 15:21 hirhatar.hu
  Szijjártó csak a húsgolyót ismeri a svéd (köz)életszínvonalból
2019. 02. 15. 15:21 hirhatar.hu
  A Fidesz leszavazta az idén 100 éves Bálint gazda díszpolgárságát
2019. 02. 14. 17:29 hirhatar.hu
  Mészáros Lőrincé lesz a Néprajzi Múzeum is
2019. 02. 14. 17:29 hirhatar.hu
  Sz@rszag a felcsútok géniusza körül
2019. 02. 14. 12:17 hirhatar.hu
  Elérkezett az armageddon: Balázs Pali levágatta a rackahajat
2019. 02. 14. 12:17 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport