SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR - Munkahelyteremtésre pályázhatnak

SZÉKESFEHÉRVÁRI HÍRHATÁR
   
 2021.06.23.
 Szerda
Ma Zoltán napja van.
Holnap Iván napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 01. 11. 20:41     


Munkahelyteremtésre pályázhatnak
Pályázati felhívás jelent meg a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatásáról.

Mintegy 1100-1200 kis- és középvállalkozásnál 6500 új munkahely létesíthető, továbbá legalább 12 ezer már meglévő munkahely megőrzését segíti elő a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból elkülönített, 13 milliárd forint támogatási keretösszeg. Pályázati felhívás jelent meg a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatásáról a kormányzati portálon.


A fotó illusztráció


 

A mikro-, kis-, és középvállalkozások versenyképességének növelésére, a területi különbségek csökkentésére, a térségi felzárkóztatás lehetőségének biztosítására, a helyi gazdaság- valamint a gazdaságban betöltött szerepük, és a piaci pozíciójuk megerősítésére a Nemzetgazdasági Minisztérium új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások támogatása érdekében kizárólag hazai forrásból, a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 13 milliárd Ft támogatási keretösszeget különített el. Az előzetes számítások alapján ebből az összegből 1100-1200 kkv-nál 6500 új munkahely létesíthető, továbbá legalább 12 ezer már meglévő munkahely megőrzése segíthető – olvasható a www.kormany.hu-n, tudósítva a dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár által január 9-én tartott sajtótájékoztatón elhangzottakról.

 

A pályázati kiírás alapján csak induló beruházás támogatható. Ez azt jelenti, hogy a pályázó a beruházást a támogatási igény benyújtását követően kezdheti meg.

 

Olyan cégek pályázhatnak, akik a beruházásban érintett telephelyen legalább 2 fő teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló számára létesítenek új munkahelyet, és a beruházással érintett kapacitásokat, szolgáltatásokat az eredeti foglalkoztatási célnak megfelelően a beruházás befejezésétől számított 3 évig folyamatosan fenntartják és működtetik az érintett régióban. A nyertes pályázónak a tervezett létszámbővítés megvalósítását követően - éves átlagos statisztikai állományi létszámát megtartva - legalább 2 éves, folyamatos foglalkoztatási kötelezettséget kell vállalnia.

 

A beruházás nettó bekerülési költségének legalább 25 %-át saját forrásból kell biztosítani. Alaptámogatásként, nem regisztrált álláskereső személy esetén új munkahelyenként 1,5 millió Ft igényelhető. Az alaptámogatáson kívül kiegészítő támogatásokra lehet pályázni, külön-külön, illetve halmozottan is.

 

Buday Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója azt is hangsúlyozta: a munkahelyteremtő beruházás támogatásával a már meglévő munkahelyek megőrzése is segíthető azáltal, hogy a pályázat benyújtása előtti létszámra és az új létszámra együttvéve legalább két évig tartó foglalkoztatási kötelezettséget kell vállalnia a munkáltatónak.

 

A pályázatot könyvelt postai küldeményként, kizárólag Magyarországon feladott, vagy gyorspostai/futárposta (garantált kézbesítési idejű belföldi postai szolgáltatás) szállítás igénybevételével 2 példányban (1 eredeti és 1 másolat) a beruházás helye szerinti munkaügyi központ részére (jelen esetben a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja címére; 8000 Székesfehérvár, Sörház tér 1.) lehet eljuttatni a 2014. január 9-től 2014. február 14-ig terjedő időszakban. A feladás időpontjának a küldeményen szereplő – a pályázó által igazolható – postára adás bélyegzőjének dátuma számít.

 

 

A határidőben benyújtott, formailag megfelelő pályázatok támogatásáról vagy a támogatási igény elutasításáról - a munkaügyi központ igazgatója javaslatának figyelembevételével - a nemzetgazdasági miniszter 2014. április 4-ig mérlegelési jogkörében dönt.

 

A pályázati felhívás és a hozzá kapcsolódó mellékletek elérhetők a www.kormany.hu., a www.munka.hu, a http://nfsz.munka.hu és a http://fejer.munka.hu internetes oldalakon.

 

A Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjában e támogatási eszközzel Jenvay Viktória munkahelyteremtő beruházások szakreferense foglalkozik. A benyújtandó munkahelyteremtő beruházási pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdés esetén bővebb információ illetve személyes konzultáció nála kérhető az alábbi elérhetőségek valamelyikén:


Jenvay Viktória, a munkahelyteremtő beruházások szakreferense, e-mail: JenvayV@lab.hu , telefon: 22/505-225/158.

 

(Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ)

 


További hírek

  Molnár Gyula: Akart a fene DK-s lenni
2021. 06. 22. 16:34 hirhatar.hu
  Orbán: "A Jóisten nem véletlenül teremtette oda az embert, ahová született"
2021. 06. 22. 16:34 hirhatar.hu
  Összeesett a pályán és meghalt egy 18 éves magyar focista
2021. 06. 22. 16:34 hirhatar.hu
  Melege lehet a Fidesznek a pedofilba bújtatott melegtörvénytől
2021. 06. 18. 21:30 hirhatar.hu
  Felfüggesztette a DK-ba tartó Molnár Gyula tagságát az MSZP
2021. 06. 18. 21:30 hirhatar.hu
  A mostani miniszterelnök nem az ország miniszterelnöke
2021. 06. 18. 21:30 hirhatar.hu
  Bayer Zsolt: „A kurv@ anyját mindegyik tüntetőnek”
2021. 06. 16. 21:48 hirhatar.hu
  Keresik a lakástörvényt benyújtó fideszes képviselő diplomáját
2021. 06. 16. 21:47 hirhatar.hu
  Kedélyeset siegheileztek és Ronaldót buzizták a magyar szurkolók a tegnapi meccsen
2021. 06. 16. 21:47 hirhatar.hu
  Galla Miklós szerint nem valós a meztelen fellépéséről szóló történet
2021. 06. 13. 12:12 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport